MHP Grup Başkanvekili Akçay, ABD'nin terör örgütlerine destek vermesine tepki göstererek "Aptal ve sarsak bir tutum" dedi. Akçay ayrıca, İsrail'in Gazze'de izlediği politikanın uzun vadede kendisine de zarar vereceğini söyledi.

CHP'NİN TEZKERELERE KARŞI ÇIKMASI

CHP'nin 'PYD/YPG kendisini savunan bir örgüttür' diye açıklama yaptığını gördük. 

Seçimden evvel bunların altılı masası vardı. Masanın görünmeyen, asıl aktörü HDP'ydi. HDP, CHP üzerine kamuoyunda çok açık bir baskı ve öneri uyguladı. Mithat Sancar, 2021'de açıklama yaptı. 'Yeni bir yürüyüş konusunda tezkereler ilk önemli imtihan olacaktır. İnanıyorum ki muhalefet partileri, özellikle ana muhalefet partisi tezkere konusunda geçmişten farklı bir tutumu gündemlerine alacaklardır' dedi. 'Miting yapmalıdır' dedi Selahattin Demirtaş cezaevinde. Kılıçdaroğlu o hafta Mersin'de miting yaptı. Onun dışında HDP'lilerin açıklamaları var. 'CHP, tezkereye evet diyecekse taraftarlarımız oy vermez' diyor. Onun dışında 'Bizim karşımızda yer alarak evet dersiniz ya da yanımızda yar alarak hayır dersiniz. Evet derseniz bedelini ödersiniz' denildi. Bunun sonrasında CHP hayır kararı aldı. CHP, HDP'nin talimatıyla Irak ve Suriye tezkeresini reddetmişti. İYİ Parti biz 'evet' diyeceğiz dedi ama Meclis'e de 36 İYİ Parti milletvekilinden sadece 4'ü katıldı. Durmuş Yılmaz açıkça ret oyu verdi. 

Eğer bir parti samimi, dürüst bir politika uygulayacaksa ve ülkemizin bekasını ilgilendiren TSK'yı görevlendirmeyi sağlayacak bir tezkere oylamasında tam kadro yer alması gerekir, MHP gibi. 36 vekilden 4'ü katılıyorsa sen samimiyetsiz ve ciddiyetsizsindir demektir. Başka hiçbir anlamı yoktur.

Terör örgütlerinin baskısıyla hayır demeye başladı CHP ama CHP'nin içi de bunlardan farklı düşünmüyor. 'YPG terör örgütü değildir' diyen CHP Genel Başkanı. İmralı canisinin taleplerini kanun teklifi olarak verdiler kendi imzalarıyla. 'Afrin'e girilmesini doğru bulmuyorum' diyerek Zeytin Dalı Harekatı'na karşı çıktılar. Fırat Kalkanı'na karşı çıktılar.

Yorumlar 0 Yorum Var