Kassam Tugayları’nın Aksa Tufanı operasyonuna karşılık 11 gündür yalnızca sivil katleden İsrail’in Gazze’yi haritadan silecek soykırım planlarına iç kamuoyundan da sert tepkiler yükseliyor.

İşgal ettiği topraklarda 7 Ekim’den bu yana şok taarruzlarla sarsılan İsrail, 11 günde büyük kayıp yaşadı. Büyün çoğunluğu eli silahlı 1400 İsraillinin öldüğü, tankların imha edildiği, F-16 savaş uçağının düşürüldüğü, içi askeri personelle dolu helikopterin vurulduğu İsrail’de Kassam Tugayları karşısında büyük acziyet yaşanıyor. Karşılık olarak Gazze’ye yasaklı fosfor bombalarıyla saldırıp bebek, çocuk, kadın demeksizin katliama girişen İsrail, 11 gündür gündemde olmasına rağmen kara harekatına girişemiyor.

İsrailli üst düzey askeri isimlerin kara operasyonu ve bütün Gazze halkının imhasına ilişkin skandal açıklamalarına dünyadan olduğu gibi İsrail iç kamuoyundan da itirazlar yükseliyor.

İsrail’in en yüksek tirajlı gazetesi Haaretz’de Gideon Levy imzasıyla yayımlanan yazıda, “İsrail’in tarihi bir felaketin eşiğinde” olduğu vurgulandı. Gazze’ye yönelik katliam operasyonlarını eleştiren Levy, “Bunun bedelini İsrail ödeyecek ve bu sanıldığından daha ağır olacaktır. İsrail felaketle sonuçlanacak bir savaşa girmenin eşiğinde ya da çoktan girmiş durumda.” dedi. Levy, “Amerika’ya ihtiyacımız yok, İsrail açısından da tarihi bir felaketin eşiğinde olduğumuzu anlamak için Filistinlilerin durumunu düşünmeye bile gerek yok” sözlerini sarf etti.

İSRAİL’İN EN BÜYÜK BAŞARISIZLIĞI OLABİLİR

Yahudi gazeteci Gideon Levy’nin 15 Ekim’de Haaretz gazetesinde yayınlanan “Gazze'nin karadan işgal edilmesi bir felakettir” başlıklı makalesinde şu ifadeler yer aldı:

“İsrail, Gazze Şeridi'ne feci bir kara saldırısı başlatmak üzeredir veya belki de bu satırlar yayınlandığında başlatmıştır. Bu işgal ne İsrail'in ne de Gazze'nin şimdiye kadar tanık olmadığı bir başarısızlıkla sonuçlanabilir. Son günlerde Gazze'den gelen fotoğraflar sadece bir tanıtıma dönüşebilir; ve kendimizi kitlesel bir katliamla karşı karşıya buluruz. Pek çok İsrail askeri sebepsiz yere öldürülecek ve Gazze Şeridi sakinleri, izleri yerde görülen ikinci bir Nakba ile karşı karşıya kalacak. Bu felaketten kimse galip çıkmayacak.”

AMERİKA SAHTE SAVAŞLARIYLA NE KAZANDI?

Olası kara harekatının İsral’de yol açacağı derin sorunlara vurgu yapan Gideon Levy, şöyle devam etti:

İsrail, ufukta görünmeyen tehlikeli bir operasyona başlıyor. Washington’daki müttefiklerine şu soruyu sorabilir: ABD’nin dünyadaki rejimleri değiştirmeye yönelik sahte savaşlarından ne kazandılar? Milyonlarca insan anlamsızca öldü ve Amerika'nın süngüleriyle kim iktidara geldi? Ancak Amerika’ya ihtiyacımız yok, İsrail açısından da tarihi bir felaketin eşiğinde olduğumuzu anlamak için Filistinlilerin durumunu düşünmeye bile gerek yok.”

İSRAİL İÇİN FELAKET

Gazze’deki olası kara harekatı sonrası oluşacak katliam senaryosunda İsrail’in yalnız kalacağını ve Arap rejimlerinin de iç baskı nedeniyle duruma kayıtsız kalamayacağını öngören Yahudi yazar Levy, ülkesini şu sözlerle uyardı:

“Görev tamamlanır ve İsrail, Gazze Şeridi’ni yöneticileri ve sakinleriyle birlikte yerle bir ederse, bu konu Arap ve İslam dünyasının yanı sıra Üçüncü Dünya’nın da şuuruna kazınacaktır. 'İkinci Nakba' dünyanın her yerinde yüz milyonlarca insanın İsrail’i kabul etmesini engelleyecektir. İlk başta tereddüt eden Arap rejimleri olacaktır ama ülkelerindeki kamuoyu onların görmezden gelmeye devam etmesine izin vermeyecektir.

Bunun bedelini İsrail ödeyecek ve bu, sanıldığından daha ağır olacaktır. İsrail, felaketle sonuçlanacak bir savaşa girmenin eşiğinde ya da çoktan girmiş durumda.”

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Kürtoğlu Osman 08.02.2024 20:19
    Şöyle diyebiliriz;müslümanlar uyudu diğerleri ilmi kullandı teknolojisini geliştirdi vs. bununla zulüm yaptı ABD-İSRAİL-AB ne kazandılar ? soydular , sömürdüler , katlettiler sonuç NEMRUT Nasıl biliyoruz NEMRUT'u zalim , neredeler CEHENNEMDE kim söylüyor Kur'an o zaman inananların gücü yettimi yetmedi ŞIMDI İSRAİL ZULMU ve yine ZULÜM ve yine inananların gücü yok sonuç ZALİME CEHENNEM.
  • Yakut 04.12.2023 07:38
    Siyonist yahudi görüldüğü yerde itilmelidir. Ezilmelidir. Insanligin yuz karası şeytani mahlukat lar..!
  • Oner 17.10.2023 16:42
    Ebrehenin ordusuna benziyo. Ebabil yeter inşallah bunlara