İsrail Ulusal Güvenlik Merkezi, 4. Seviye uyarı yayınlayarak Türkiye'ye seyahat uyarısı yaptı ve Türkiye’de bulunan İsraillilere ülkeyi derhal terk etmelerini söyledi.

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında yeni bir insanlık suçuna imza atarak bir hastaneyi vurması, bölgedeki gerilimi daha da tırmandırdı.

'DERHAL TÜRKİYE'Yİ TERK EDİN'

Yaşanan sıcak gelişmeler sonrası ise İsrail Güvenlik Konseyi, Türkiye'ye yönelik güvenlik alarmının 4'üncü seviyeye çıkarıldığını duyurarak, ülkedeki tüm İsraillilerin mümkün olan en kısa sürede Türkiye'yi terk etmesini istedi. Bir uyarı da Fas'taki İsrailliler için yapıldı.

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'ndeki bir hastaneyi vurması sonucu daha da alevlenen İsrail-Filistin çatışması sonrası İsrail Güvenlik Konseyi'nden dikkat çeken bir uyarı geldi. İsrail, vatandaşlarına Türkiye ve Fas için seyahat ve konaklama uyarısı yaptı.

Times of Israel'de yer verilen habere göre, İsrail Güvenlik Konseyi, Türkiye'ye yönelik güvenlik alarmının 4'üncü seviyeye çıkarıldığını duyurarak, ülkedeki tüm İsraillilerin mümkün olan en kısa sürede Türkiye'yi terk etmesi yönünde çağrı yaptı.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • 1461 heryer 18.10.2023 13:19
    Hemen gidin yoksa ....
  • Mehmet 18.10.2023 12:12
    Biz niye turkiyedeki yahudileri gebertmiyoruz Allah aşkına