Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli'ye Başkent'e değer katan hizmetlerini anlattı. Ercan, Ankara’nın son 5 yılını “Kayıp 5 yıl” olarak nitelendirdi.

Haber7 - ÖZEL

Başkent Ankara’da hizmet belediyeciliği ile öne çıkan Sincan ilçesi, şehrin nüfus ve üretim gücü açısından en büyük ilçeleri arasında yer alıyor. İlçedeki kalkınmanın mimarlarından Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, Haber7 stüdyolarına konuk oldu. Gerçekleştirilen proje bazında Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni bile gölgede bırakan Sincan’daki hızlı hizmet döneminin anahtar niteliğindeki ayrıntılarını Genel Yayın Yönetmenimiz Osman Ateşli’ye anlatan Murat Ercan, önemli ifadeler kullandı.

Belediye bütçesinin yüzde 10’unu Adıyaman’da depremzedeler için harcadıklarını hatırlatan Başkan Murat Ercan, kardeş şehir oldukları Adıyaman’da 300 konteynerli bir kent, 60 dükkanlık çarşı yaptıklarını söyledi.

Ercan, inşa ettikleri Sinan Şamil Sam Spor Kompleksi’ni öz kaynaklarıyla tamamlayıp hizmete açmalarının yetkilileri şaşırttığını dile getirdi. Kentsel dönüşüm çalışmalarında süratle yol kat ettiklerini vurgulayan Başkan Ercan, sıfır atık konusunda gerçekleştirdikleri icraatlar dolayısıyla Emine Erdoğan’dan 2 kez ödül aldıklarını belirtti.

CHP’li Mansur Yavaş’ın az konuşması üzerinden popülarite PR’ında bulunmasını eleştiren Başkan, Yavaş’ın anlatacak bir hizmetinin bulunmadığını söyleyen Ercan, Ankara’nın son 5 yılını “Kayıp 5 yıl” olarak nitelendirdi.

Başıboş sokak köpekleriyle ilgili sorunun kısırlaştırma formülüyle çözülebileceğini belirten Murat Ercan, bu konuda ciddi faaliyet yürüttüklerini, Ankara Büyükşehir’in bile köpek kısırlaştırma hususunda Sincan Belediyesi’ne yönlendirmede bulunduğunu kaydetti.

Başkan Ercan, dünyanın şımarık çocuğu” olarak nitelediği İsrail’e had bildirilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

YENİ NESİL BELEDİYECİLİK ALANINDA YAPTIKLARIMIZLA PUAN TOPLUYORUZ

Başkanım şuradan başlamak istiyorum röportajıma. Sincan, Ankara'nın yüz ölçümü ve nüfus bakımından en büyük ilçelerinden bir tanesi. Çalışma alanınız çok geniş. Bugüne kadar Sincan Belediye Başkanı olarak görev yaptığınız süre içinde yapmak istediklerinizin ne kadarını başarabildiniz?

Birçok alanda güzel işler yaptık. Ben belediyecilik anlayışını iki kategoriye ayırarak değerlendiriyorum. Birincisi ‘Temel Belediyecilik’ dediğimiz, bizim vazifemiz olan görevlerimizdir. Çöp toplamak, kaldırım taşlarını düzenlemek, asfalt yollar yapmak gibi. Bunlar bizim boynumuzun borcu. Bu alanlarda hizmet kalitesini arttırarak devam ettirme noktasındaki kararlılığımız devam ediyor. İkinci üst başlık; ‘Yeni Nesil Belediyeciliik’. Bunun altında da ‘Kültürel Belediyecilik’, ‘Sportif Belediyecilik, ‘Sosyal Belediyecilik’, ‘Vizyon Belediyeciliği’ diyebileceğim şehrin marka değerini arttıracak ve geleceğin projeksiyonuna dair projeler üretilen anlayış bulunuyor. Dolayısıyla Yeni Nesil Belediyecilik alanında yaptıklarımızla puan toplayabileceğimizi düşünüyorum.

Yorumlar 0 Yorum Var