Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Ticaret Odası ve GAİB'in ev sahipliğinde uluslararası yatırımcı ve CEO’ların katıldığı HORASIS Global Toplantısı Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın katılımıyla başladı.

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde başlayan toplantı, ev sahibi ülke ve şehrin konuk ülkelerle politik diyaloglara girmesini sağlayacak. 140’ı üst düzey olmak üzere 300 katılımcının yer aldığı 2023 HORASIS Global Toplantısı’nın düzenlenen açılış töreninde Gaziantep’in birçok yönünün anlatıldığı tanıtım filmi izlendi. Programın devamında protokol, selamlama konuşmalarını yaptı.

Bu yılki toplantı teması “küresel belirsizlikler karşısında en iyi geleceği bulmak” olan, şirketleri ve toplumları ilgilendiren konulara odaklanan hükümet yetkililerini, bilim insanlarını ve aydınları, iş insanlarıyla bir araya getiren 2023 HORASIS Global Toplantısı, ekonomik konulara odaklanırken yapılan tartışmalar arasında genellikle ekonomik büyüme, yenilik, göç ve eşitsizlik gibi konular yer alıyor.

RİCHTER: HORASIS GELECEĞE İLHAM VERMEYE KENDİNİ ADAMIŞ BAĞIMSIZ BİR ULUSLARARASI KURULUŞTUR

HORASIS Başkanı Frank-Jürgen Richter ise açılışta yaptığı konuşmada toplantıya katılımlar için teşekkür ederek, “Sürdürülebilirlik, inovasyon ve yeniden inşa yoluyla etki yaratmak teması altında, iş dünyasından, hükümetlerden ve sivil toplumdan gelen dünyanın seçkin liderlerinden oluşan HORASIS Komitesi, günümüzde şirketlerin ve toplumların karşı karşıya olduğu kritik zorluklara çözümler geliştirmek için bir araya gelmiştir. HORASIS geleceğe ilham vermeye kendini adamış bağımsız bir uluslararası kuruluştur. Bu yılki toplantı teması küresel belirsizlikler karşısında en iyi geleceği bulmak üzere seçilmiştir. Amacımız etki yaratmaktır.”

GAZİANTEP ÖZELLİKLERİYLE BU YILIN TEMASI BAKIMINDAN ÖN PLANA ÇIKMAKTADIR

Toplantıya yaptığı katkılardan dolayı Başkan Fatma Şahin’e teşekkürlerini ileten Richter, konuşmasına şöyle devam etti:

“Gaziantep ve Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi bu yılın başında büyük bir depremle sarsılmıştır. Katılımcılarımız Gaziantep’in yeniden inşası için çözüm bulmaya davet edilmektedir. Tarih boyunca değişik medeniyetlere ev sahipliği yapan Gaziantep, tarih, kültür, turizm ve sanayi şehri olma özellikleriyle bu yılın teması bakımından ön plana çıkmaktadır. Gaziantep şehri küresel diyaloğun bir merkezidir. Şehir ve Türk Hükümeti sürdürülebilir büyümeye önem vermekte ve etki yaratmak için geleceğe güvenle bakmaktadır.”

İNOVASYON, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE YENİDEN İNŞA YOLUYLA ETKİ YARATMAK İÇİN YENİ ÇÖZÜM YOLLARI BULMAYI ÜMİT EDİYORUM

Konuşmasının son bölümünde dünyada yaşanan çatışmaların küresel gerilimleri arttırdığını aktaran Richter sözlerini şöyle tamamladı:

“Dünyamız sistemleri ve insanlar açısından daha öncesinde eşi benzeri görülmemiş ekonomik istikrarsızlık, iklim değişiklikleri ve daha da önemlisi jeopolitik değişiklikler gibi zorluklarla karşı karşıyadır. Ortadoğu ve Ukrayna’da devam eden korkunç çatışmalar, küresel gerilimleri arttırmakta ve dünyayı daha önce hiç olmamış karanlık bir döneme sokmaktadır. Her ne kadar bu faktörler ve çatışmalar kontrolümüz dışında ilerlemeye devam etse de negatif baskıları azaltacak değişiklikleri hayata geçirebiliriz. Gaziantep’te önümüzdeki 2 gün boyunca sürecek toplantılarda inovasyon, sürdürülebilirlik ve yeniden inşa yoluyla etki yaratmak için yeni çözüm yolları bulmayı ümit ediyorum.”

İngiltere’nin Liverpool ve Portekiz’in Cascais şehirlerinden sonra Gaziantep’in ev sahipliğinde yapılan toplantıyla, en büyük doğal afetlerinden birini geçirmiş bölgeye daha fazla dikkat çekilmesi, ticari hayatın yeniden canlanarak temelinin sağlamlaştırılması sağlanacak. Çok uluslu şirketlerin bölgesel ofisleri için Gaziantep’in tercih oluşturulmasını sağlayacak toplantı, küresel şirketler için yeni bir merkez olarak gösterilecek. Gazi şehirde merkez kurmak amacıyla yüksek teknoloji girişimcileri ve startuplar için toplantı teşvik yaratırken, kent bölgesinde küresel güçlü bir ticaret merkezi olma hedefinin yakalanması amaçlanıyor.

Yorumlar 0 Yorum Var