HABER7

İşgalci İsrail ordusunun Gazze’deki soykırım saldırıları 16’ıncı gününde devam ederken, hastaneleri, okulları, camileri, evleri, iş yerlerini vuran siyonistler tuhaf bahanelerin arkasına saklanmaya başladı.

İsrail Cumhurbaşkanı ve eski İsrail Yahudi Ajansı Başkanı Yitzak Hertzog, “İsrail cumhurbaşkanı, Hamas savaşçılarının kimyasal silah yapımına ilişkin talimatlar taşıdığını” iddia etti.

Yahudi medya baronu Rupert Murdoch’a ait İngiltere merkezli Sky News’e konuşan Hertzog, Hamas’ın “siyanürle silah yaptığını” öne sürdü.

El Kaide’ye ait olduğunu savunduğu 2003 tarihli bilinen kılavuzu ekrana yansıtarak konuşan Hertzog, “Bu El Kaide malzemesi. Resmi El Kaide malzemesi. Biz DEAŞ, El Kaide ve Hamas ile uğraşıyoruz” dedi.

Hertzog, “Nasıl çalıştırılacağına ve siyanürle profesyonel olmayan bir tür kimyasal silahın nasıl yaratılacağına dair verilen talimatlara baktığımızda durum ne kadar şok edici.” ifadelerini kullandı.

İsrail Cumhurbaşkanı Hertzog, El Kaide ile Hamas öğütleri arasında nasıl bağlantı kurduğuna ilişkin somut bir bilgi veremedi.

BU YALANI TANIYORUZ

ABD’nin 2003 yılında dünyayı Irak’ı işgal işgaline ikna etmek için kullandığı “kimyasal silah” argümanını siyonist Hertzog’un da benzer şekilde dillendirmesi manidar karşılandı.

Dönemin Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin’in elinde kimyasal silahlar bulunduğunu iddia eden ABD, Irak’a girerek 1 milyon Müslümanı katletmişti. Bölgede PKK’ya alan açan ABD, siyasi kaos bırakarak Irak’tan çekilmişti.

Kimyasal silahları aramaktan sorumlu Albay Richard McPhee 2011’de Al Jazeera’ye yaptığı itirafta, sadece koruyucu kıyafet ve ekipmanlara ulaşabildiklerini, herhangi bir kimyevi silahın üretildiği merkezin bulunamadığını söyledi.

FOSFORLU YALANCI

Yıllar boyunca sapan ve taşlarla İsrail’e direnen Filistinlilere “kimyasal silah” ithamında bulunan İsrail, savaşta yasaklı olan fosfor bombalarını canlı yayında dünyanın gözü önünde Gazze’de kullanıyor.

İsrail ordusu; dumanını teneffüs eden kişinin havasızlıktan boğulduğu, yanmanın vücut içerisinden cildin altında sürdüğü, insan vücudunda yanmanın bir kez başlayınca asla durdurulamadığı kimyasal silahları Gazze’de sivillerin üzerine fırlatıyor.

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), İsrail'in, Gazze ve Lübnan'daki askeri operasyonlarında beyaz fosfor kullandığını belirtmişti. HRW'den yapılan açıklamada, “İsrail, Gazze ve Lübnan'daki askeri operasyonlarında beyaz fosfor kullanarak sivilleri ciddi ve uzun süreli yaralanma riskiyle karşı karşıya bıraktı.” ifadesine yer verilmişti.

Uluslararası Af Örgütü de Gazze’yi vuran İsrail askeri birliklerinin beyaz fosforlu top mermileriyle donatıldığını doğrulayarak, “Beyaz fosfor, korkunç acılara ve hayat değiştiren yaralanmalara neden olur ve su ile söndürülemez. İşte bu yüzden beyaz fosfor, sivil alanlarda asla kullanılmamalıdır.” uyarısında bulunmuştu.

Yorumlar 0 Yorum Var