Rusya-Ukrayna savaşında ölen çocuk sayısı 477 iken Rusya'ya savaş suçu işlendiği gerekçesiyle türlü ambargolar uygulayan Batı, İsrail'in 17 günde 2 bin 55 çocuğu katletmesine sessiz kalıyor.

    Haber7-ÖZEL

İnsani ilkeleri yalnızca kendilerinden olana yansıtan ABD ve Batılı ülkelerin “çocuk hakları”, “masum çocuklar” söylemleriyle çatışmalarda pozisyon belirleme makyajı aktı. Batı’nın çocuklar üzerinden yürüttüğü savaş tavrı, Ukrayna ve Filistin örneğinde ikiyüzlülük olarak utanç tarihine geçti.

İnsanları ırk ve dinine göre ayırmakla eleştirilen emperyalist güçler, dünyada “kendilerinden” olan çocuklara yapılan saldırılar küçük çaplı dahi olsa büyük ses çıkarırken, “kendilerinden olmayan” çocuklara yönelik soykırıma varan katliamlara sessiz kalıyor. Bunun son örneği 1 yılı aşan Rusya-Ukrayna savaşı ile 17 gündür İsrail’in insan avına çıktığı Filistin’in Gazze şehrinde yaşanıyor.

ABD VE BATI FİLİSTİN'E GÖZLERİNİ KULAKLARINI KAPATIYOR

Rusya-Ukrayna savaşı ile Filistin-İsrail savaşında Batı iki yüzlü davranıyor. ABD ve Batı, Ukrayna'da 1,5 yılda 477 çocuğun öldüğünü açıklayarak büyük propaganda yürütüyor. Çocuklar üzerinden yürütülen kampanyalarda Rusya lideri Putin diktatör ilan ediyor, Rus siyasi ve askeri yetkililere ağır savaş suçları isnat ediliyor, Rus işadamlarının mallarına el konuluyor. Öyle ki Rus edebiyatının öncü isimlerinden Dostoyevski’nin 2 asır önce kaleme aldığı eserler sansürleniyor.

1,5 yılda 477 Ukraynalı çocuğun savaşta hayatını kaybetmesi üzerinden “hümanizm” maskesiyle bunları yapan Batı, Filistin’de 17 günde katledilen 2055 çocuk için ise gözlerini ve kulaklarını kapatıyor.

FİLİSTİN'DE ÖLDÜRÜLEN ÇOCUK SAYISI 2 BİNİ AŞTI

Gazze Sağlık Bakanlığı'ndan alınan son verilere göre İsrail saldırılarında şu ana kadar 2 bin 55'i çocuk 1119'u kadın olmak üzere 5087 kişi hayatını kaybetti. 15 binin üzerinde ise yaralı bulunuyor. 830 çocuğun da hala enkazların altında olduğu belirtiliyor.

Filistin’deki acı bilanço her geçen saat ağırlaşıyor.

Buna rağmen ABD Başkan Joe Biden başta olmak üzere Batılı ülke liderleri İsrail'e 'dur' demek yerine Tel Aviv yönetimine desteklerini açıklıyor. ABD 2 savaş gemisini bölgeye gönderirken, Avrupa ülkelerinin liderleri ise tek tek Netanyahu'yu ziyarete gelip desteklerini belirtiyor. 

Peki İsrail’e suskun kalan Birleşmiş Milletler, ABD ve Avrupa ülkeleri, Ukrayna ile ilgili Rusya’ya hangi müeyyideleri uygulamıştı?

İSRAİL’E ÖYLE RUSYA’YA BÖYLE

Rusya ile Ukrayna arasında 24 Şubat 2022'de başlayan savaş fiili olarak hala devam ediyor. Son alınan resmi verilere göre, Ukrayna'da 477 çocuk savaş esnasında hayatını kaybetti. Rusya-Ukrayna savaşının başlamasıyla birlikte hava saldırılarının sivil bölgelere sıçraması sonrası dünya ayağa kalktı. Sivillerin ve çocukların katledildiğini öne süren emperyal devletler, saldırıların sorumlusu Rusya'yı dünyadan adeta dışladılar.

RUSYA'YA YAPTIRIMLAR

Çocuk ve sivil ölümleri dolayısıyla Rusya'yı hedef alan başta ABD olmak üzere Batılı devletler, Rusya'ya çeşitli ambargolar uyguladılar. Rusya'nın saldırılarının durdurulması için yapılan yaptırımlar, Putin'in şahsına, Rus oligarklara ve birçok Rus firmasına yönelik oldu.

Yorumlar 0 Yorum Var