İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik hava saldırıları 18. gününde sürüyor. Sosyal medyada yayılan fotoğraflarda İsrail'in Gazze tarafına "Rehinelerin yerini söylerseniz sizi vurmayız" notu attığı görüldü.

Notlarda " Kendiniz ve çocuklarınız için daha iyi bir gelecek istiyorsanız iyilik yapın ve bize bölgenizdeki kaçırılanlarla ilgili yararlı bilgileri gönderin. IDF sizin güvenliğinizi ve evlerinizin güvenliğini sağlamak için her türlü çabayı gösterecektir. " ifadeleri yer aldı.

NE OLMUŞTU?

7 Ekim'deki İsrail saldırısında 200'den fazla kişiyi rehin alan Hamas, rehinelerden ikisini daha serbest bıraktı. Böylece toplam 4 rehine serbest kalmış oldu.

Hamas'ın serbest bıraktığı iki rehinenin 79 yaşındaki Nurit Cooper ve 85 yaşındaki Jochewed Lifschitz olduğu duyuruldu. Cooper ve Lifschitz, Refah Sınır Kapısı'ndan Mısır'a götürülerek ambulanslara bindirildi. İki kadının aile yakınlarının kendilerini beklediği Tel Aviv'de bir kliniğe götürüldükleri kaydedildi. Basında yer alan haberlere göre iki kadının eşleri halen Hamas'ın elinde rehin olarak tutululuyor.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Malazgirt 1071 20.11.2023 21:21
    Ey insanlık Allah cc. Peygamberlerini öldüren Allah cc hin lanetine uğramış insan ırkı lanetli israilden uzak durun ve İsrail mallarını kulanmayin
  • Turgut 24.10.2023 22:16
    bunlar insanlıktan nasibini almamış bir kavim.
  • Yolcu... 24.10.2023 18:39
    Bütün dünyadaki teröristlerin başı Amerika ve israildir...