Fransa Hükümeti işgalci İsrail'e desteğini yineledi. Muhalefetten gelen sert tepkiler artıyor. Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) partili Meclis Grup Başkan Vekili Mathilde Panot, Fransa'nın, savunmasız sivilleri hunharca katlederek soykırım suçu işleyen İsrail'e tek taraflı desteğine kayıtsız kalamadı.

"FRANSA NEDEN SESSİZ KALIYOR?"

Gazze Şeridi'nde binlerce kişinin hunharca katledildiğini hatırlatan Panot, Fransa Ulusal Meclisi'nde Filistinlilerin görmezden gelindiğini vurgulayarak, "Fransa neden sessiz kalıyor? Fransa neden Netanyahu hükümetinin işlediği savaş suçlarını aynı güçle kınamaktan aciz? 'Ateşkes.' Bunlar hâlâ telaffuz etmeyi reddettiğiniz sözler. Fransa bu ölümcül tırmanışın durdurulması için ateşkes talep eden bir kararın kabul edilmesine izin vermek için tüm ağırlığını kullanmalı." ifadelerini kullandı.

"FİLİSTİNLİLER İSTATİSTİK YIĞINLARINDAN İBARET DEĞİL"

Fransa'nın bu tutumuyla ABD ve İsrail gibi bir savaş çığırtkanı haline geldiğini belirten Panot, "Savaşın 7 Ekim'de başladığını düşünen herkes büyük bir hata yapıyor. Binlerce ölüm 1 milyon yerinden edilmiş insan. Filistinliler istatistik yığınlarından ibaret değil." sözlerini kaydetti.

PANOT, FİLİSTİN'E DESTEK GÖSTERİLERİNİ ORGANİZE ETMİŞTİ

17 Ekim'de Fransa'nın başkenti Paris'teki Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan 30 binden fazla kişi Filistin'e destek için gösteri düzenlemişti. Gösterileri organize eden Jean-Luc Melenchon ile Panot, Filistin'e destek gösterilerine katılmış ve Fransız hükümetinin gösterileri engelleme çabalarına tepki göstermişti.

Yorumlar 11 Yorum Var
  • Koli 26.10.2023 09:56
    Dünya Liderlerine bakıyorum hemen hemen çoğu Siyonizmin Köpeği!
  • Misafir 26.10.2023 08:04
    Rabbimiz sana bu merhametinden dolayi iman nasip etsin ia.
  • Caner 26.10.2023 07:04
    Fransa da cezayirde soykırım yaptı İsrail den ne farkı var?
  • Y. Selahaddin KILIÇ 26.10.2023 06:17
    Zalimler için yaşasın Cehennem. İttihad-ı İslam şart. İsraile acil müdahale şart. Yoksa İslam aleminin istikbali iyice kararacak.
  • Sevim İnegöl 26.10.2023 06:12
    Eksiği var hanımefendinin. Fransa sessiz kalmıyor. "Koalisyon kuralım, hep beraber yiyip yutalım, Filistinlileri tamamen yok edelim" diyor.
Daha fazla yorum görüntüle