Zekâ testleri, zihnin yaratıcı düşünme becerisini kullanmanıza ve beyninizin farklı düşünerek farklı çalışmasına yardımcı olur. Zekâ testleri bir soruyu eğlenceli hale getirerek çözümü ararken kişinin kaliteli vakit geçirmesini sağlar.

Zekâ testi sorularında çözüme ulaşmak için öncelikle dikkatli olmak ve kalıpların dışında düşünmeniz gerekir. Zekâ testi bulmacasını farklı şekilde analiz etmeniz ve her detayı ince ince düşünmenizi istenir.

RESİMDEKİ MANTIK HATASINI 10 SANİYEDE BULUN

Yukarıda ki resimde bir çalışma ortamı görüyorsunuz. Masa, bilgisayar, sandalye, dosyalar, çekmeceler hepsi bir düzen içinde duruyor. Ancak bu resimde bir mantık hatası yer alıyor. Bu mantık hatasını 10 saniye içinde bulmanızı istiyoruz.

Süreniz başladı. Her detaya mümkün olduğunca dikkat edin. Basit görünen bir detay bile aslında mantık hatasına sebep olabilir.

Mantık hatası bulmacaları çözmek, günlük hayatta karşımıza çıkan problemleri yaratıcı düşünme ile çözüm bulma olasılığımızı arttırır.

Resimdeki mantık hatasını bulma için öncelikle resmin tamamını bir bütün olarak inceleyin. Sizi çözüme götüreceğine inandığınız her detayı ve ipucunu belirlemeye çalışın.

Hala bir mantık hatası göremediniz mi? Resme farklı bir şekilde bakarak bakış açınızı değiştirin. Biraz sabır ve sakinlikle resimdeki hatayı fark edebilirsiniz.

RESİMDE ARANAN MANTIK HATASI

Süre bitiyor. Birazdan cevabın yer aldığı resmi paylaşacağız. Mantık hatasını fark edince aslında ne kadar basit ve göz önünde olduğunu düşüneceksiniz.

Ve süre bitti. Resimdeki mantık hatasını bulan okuyucularımızı tebrik ederiz. Harika bir mantık gücünüz olduğunu ve detaylara ne kadar hâkim olduğunuzu kanıtladınız.

Resimdeki hatayı halen daha fark edemediyseniz cesaretiniz kırılmasın. Kendinizi geliştirmek adına sitede yer alan sizler için hazırladığımız diğer zekâ testlerini çözebilirsiniz.

İşte resimdeki mantık hatası;

Evet, bilgisayar ekranında yazan tarih ile duvardaki takvim aynı değil. Yani tarihler farklı. İşte resimdeki mantık hatası buydu. Peki, siz resimdeki mantık hatasını doğru buldunuz mu yoksa bu detay gözünüzden kaçtı mı? Yorumlarda bizimle paylaşın!

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Ömer 01.11.2023 07:48
    Arkada takvimde 28 Ekim ama bilgisayarda 29 Ekim yazıyor
  • Funda 29.10.2023 21:12
    Klavyenin olmaması
  • Ömer Faruk Bayram 29.10.2023 20:31
    Karşıdaki çiçek çalışma masasında olması lazım. Ama klasörleri yanında bence hatalı.