Büyük Filistin Mitingi'nde konuşan Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli:

Bütün dünyanın gözü önünde büyük bir katliam gerçekleştiriliyor. Çocuklar, kadınlar, insanlar öldürülüyor. Tecrit edilmiş bir toprak Gazze şeridi. Yıllardır zaten bu korkunç tecritin altında yaşamak zorunda kalmış, çocuklar bu teciritn altında büyümek zorunda kalmış. Korkunç bir baskı, şiddet ve zulüm altında yaşamak zorunda kalmışlardı. Ama 7 Ekim'den sonra bu katliamların, saldırıların, zulümlerin şiddeti arttı. Maalesef dünya kör, sağır, dilsiz. Yine çifte standartla muamele ediyor. 

Biz dünyanın neresinde olursa olsun savaşlara karşıyız. Çocukların kadınların insanların ölmesine karşıyız. Ama göz göre göre bir toplumun inançlarından dolayı dışlanmasına da karşıyız. Rengi ne olursa olsun, dini ne olursa olsun, ırkı ne olursa olsun zulme bütün dünya olarak karşı çıkmak zorundayız. Maalesef ama böyle bir durum söz konusu değil. 
Ukrayna'da bir yılda 700 tane çocuk öldü diye haberler yapılırken bütün dünya ayağa kalkarken, Gazze'de bir haftada 1500'den fazla çocuğun ölmesine sessiz kalmak dünya için utançtır ve korkunç bir şeydir. Kabul edilebilecek bir şey değildir. 

Okulların, camilerin, hastanelerin bombalanması, orada tedavi gören insanların katledilmesi insanlığın kabul edebileceği bir şey değildir. Bu insanlık için korkunç bir ayıptır. Ben bu suskunluğun, bu çifte standartın insanlığın sonunu getireceğini düşüniyorum. 

 

Yorumlar 0 Yorum Var