İşgalci İsrail'in Filistin'deki katliam saldırıları 7 Ekim'den bu yana hız kesmeden sürüyor. Ürdün, ABD'den sınırlarında konuşlandırılmak üzere ABD'den Patriot hava savunma sistemleri istediğini açıkladı.

ÜRDÜN, ABD'DEN PATRIOT FÜZELERİ İSTEDİ

Reuters kaynaklı haberde, Ürdün Ordu Sözcüsü Mustafa Hiyari, ABD'nin sadık bir müttefiki olan Ürdün'ün, bölgesel gerginliklerin ve çatışmaların arttığı bir dönemde Washington'dan sınır savunmasını güçlendirmek için Patriot hava savunma sistemlerini konuşlandırmasını istediğini söylediği aktarıldı.

Hiyari devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, "Amerikan tarafından savunma sistemimizi Patriot hava savunma füze sistemleriyle güçlendirmeye yardım etmesini istedik." dedi.

ÜRDÜN, ABD ÜSLERİNİN KULLANILDIĞI İDDİASINI YALANLAMIŞTI

Ürdün yönetimi, hava kuvvetlerine ait askeri üslerin, ABD uçakları tarafından İsrail'e mühimmat tedariki için kullanıldığını yalanladı.

Açıklamaya göre, Gazze'ye yönelik saldırılarda kullanılmak üzere İsrail'e mühimmat ve ekipman tedariki yapan ABD uçaklarının Ürdün'ün askeri üslerini kullandığı yönündeki "söylentiler" gerçeği yansıtmıyor.

Bu tür iddiaların, Ürdün'ün, Filistin meselesi karşısındaki tutumunu ve silahlı kuvvetlerin imajını zedeleme amacı taşıdığı kaydedildi.

Yorumlar 0 Yorum Var