CHP 38.  Olağan Kurultayı'nı tamamladı. Kurultayda Özgür Özel, CHP'nin yeni genel başkanı oldu. Peki bundan sonra CHP'yi neler bekliyor? Haber7 muhabiri Yavuz Selvi, Optimar Araştırma Şirketi Başkanı Hilmi Daşdemir ile konuştu.

"BİR ŞEY DEĞİŞMEYECEK"

Optimar Araştırma Şirketi Başkanı Hilmi Daşdemir şunları söyledi:

CHP'de yapılsal bir değişiklik getirmez. Çünkü Özgür Özel'le Kemal Kılıçdaroğlu arasında çok büyük fark yok. İkisi de benzer söylemleri zaman zaman söylüyorlardı. İkisi de konuşmaları esnasında Selahattin Demirtaş'a ve Osman Kavala'ya mesaj çakıp onlar üzerinden o uluslararası iş birliği içerisinde olan yapılara da bir şekilde mesaj gönderdiler. Yine Özgür Özel de  siyasi hayatı boyunca hep Kemal Kılıçdaroğlu tarafından kollanmış. Onunla birlikte hareket etmiş herhangi bir politikaya itiraz etmemiş bir kişidir. Buradan bakıldığı zaman değişen bir şey olmayacak. Yani Özgür Özel politikaların dışında bir şey söylemiş olsaydı tamam belki bir değişim dönüşüm olabilir derdik.

"İYİ PARTİ VE HDP İLE DAHA KOLAY ANLAŞMA YAPABİLİR"

Ne olacak derseniz, İYİ Parti'yle aralarında ittifak bitirme daha doğrusu İYİ Parti, 'biz ittifaka devam etmeyeceğiz, kendimiz gireceğiz' demişti. Ancak bundan sonra İYİ Parti zaten o açıklamaları yaparken de bir şekilde elini güçlendirmek için yapıyordu. Bu süreçle birlikte Kemal Kılıçdaroğlu gittiği için daha rahat bir anlaşma yapabilme zemini oluşmuş durumda diyebiliriz. Aynı şekilde bu HDP geçerli. Tamamen Ekrem İmamoğlu'yla birlikte kurguladılar ve Türkiye tarihinde ilk kez bir partinin genel başkanını bir belediye başkanlık belirledi. Yani biz daha önce tarihte olmayan bir hadise oradan bakıldığı zamanda da böyle bir vaka var.

CHP'DE PARA İLE DELEGE SATIN ALMA KONUSU

 O para pul ilişkilerini en net şekilde hem bu seçim sürecinde hem bu kurultay sürecinde hem de bir önceki kurultay sürecinde İlhan Cihaner bunları söyledi. Yani böyle bir vaka var ve bunu CHP'liler de bunu söylüyorlar. Yani bu dönem işte para pul ilişkileri, başka ilişki üzerinden yapılan bir genel başkan tayini var.  Nasıl işte o delegeler aynanın karşısına çıkıp da bakıyorlar?Onları da kendilerini sorgulamaları gerekiyor. 

"EKREM İMAMOĞLU VE ÖZGÜR ÖZEL ARASINDA İKTİDAR MÜCADELESİ OLACAK"

Türk siyasal hayatında ya da başka yerde tüm emanetçiler sahipleriyle aralarına bir kavgayla bir iktidar mücadelesine girerler. Dolayısıyla bir süre sonra Ekrem İmamoğlu'yla Özgür Özel arasında da bir iktidar mücadelesi başlayacak. Yani iktidar şirk kabul etmez. Dolayısıyla oradaki ikilik orada efendim farklı bir yapı kurgu olmaz. Eee olursa da zaten Özgür Özel'in zaten uzun ömrünün olacağını düşünüyorum parti genel başkanı olarak. Ama diğer türlü orada sıkıntı olur. 

"ÖZGÜR ÖZEL BİR SÜRE SONRA BAĞIMSIZLIĞINI İLAN EDER"

Bakın biz daha önce de soruyorduk Cumhuriyet Halk Partisi'ndeki değişim ve benzeri gibi şu süreçleri. Hiç kimse Özgür Özel demiyordu. Ekrem İmamoğlu, Muharrem İnce diyorlardı. Özgür Özel tek alternatif olarak öne çıkınca yeni Özgür Özel demeye başladılar. Buradan da bakıldığı zaman bu çok daha net görülebilir aslında.

Liste kavgaları, parti meclis liste kavgalı kavgaları her kurultayda Cumhuriyet Halk Partisi'nde olur.  Sandalyeler uçar. Bakın Ankara Etimesgut'ta ilçe başkanlığı seçiminde bir adayın birisi öldü. Bu haber bile olmadı gazetelere. Yani ve seçim kaldığı yerden devam etti. Burada da bakıldığı zaman en şey sert bir şekilde bu iktidar mücadelesi Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde yapıldı. Ve o parti meclisi listesinde de bu anlaşmazlık belli ölçüde devam eder. Bir süre sonra da Özgür Özel bağımsızlığını ilan eder tabiri caizse. Hep birlikte izleyip göreceğiz. 

Yorumlar 30 Yorum Var
  • yahya 07.11.2023 10:02
    chp değişmez.
  • Seza 07.11.2023 08:58
    İSLAM düşmanıdır chpkk
  • İzmirli 07.11.2023 08:52
    Chp'de ki Alevi kardeşlerimiz toplu olarak Türkiye İşçi Partisi'ne geçecek! Özgür Özel ve Şovmen Ekrem İmamoğlu havasını alacak. İzleyin. Bekleyin. Görün...
  • Mehmet 07.11.2023 08:46
    Bu tahtadan kılıçtan daha kötü olacak. Yakında CHP genel merkezi önüne tahtadan kılıcın heykelini yaparlar.
  • heval 07.11.2023 08:37
    İyi parti olsun CHP olsun babaları birleşinder bitti, 1 tane kendi kararları yok
Daha fazla yorum görüntüle