Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 16. Zirvesi için bulunduğu Özbekistan'da, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile bir araya geldi.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 16’ncı Zirvesi için gittiği Taşkent’te İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile görüştü.

Görüşmede, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sonucu yaşanan insani kriz ve çözüm için atılması gereken adımlar ile Türkiye-İran ikili ilişkileri ve bölgesel konular ele alındı.

BASKIYI ARTIRMAK GEREKTİĞİ VURGULANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, İsrail’in saldırılarını sonlandırmasının bölge ve dünya barışına hizmet edeceğini belirterek İslam İşbirliği Teşkilatının, düzenlenecek olağanüstü zirvede adil bir çözüme ulaşmak için gayret sarf etmesi gerektiğini söyledi. 

Türkiye’nin garantör sorumluluğunu alarak meseleyi çözüme kavuşturmaya hazır olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam dünyasının ortak tutum alarak İsrail üzerinde baskıyı artırması gerektiğini dile getirdi.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Selim 09.11.2023 16:58
    Baskıdan kasıt diplomatik baskıysa boşuna yormayın kendinizi!
  • Çiçek 09.11.2023 15:58
    İDRAİLİN FOLİSTİN TOPRAKLARİNDAN CİKMASİ LAZİM ALLAHİN İzniyle. Güçleri birleştirip İsrail'i vurmak lazım o Filistin'e giriyorsa TÜRKİYE İRAN İRAK SURİYE KOMSUSU BARİS GUCU Olarak girmeli ve diğer Müslüman ülkelerde ya hep ya hiç ama önemli olan ALLAH Rızası için adalet hak huku için savasmaliyiz para için deyil
  • Recep 09.11.2023 15:24
    Dünya 5 den büyüktür, gereğini yapin. Tarih yargilar yapilmazsa