Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yargının iki kurumu arasındaki yetki tartışmasının çözüm yeri anayasadır, yasalardır. Biz tartışmada taraf değil hakemiz" dedi.

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yargıtay'ın kararının ardından başlayan tartışmalarla ilgili konuştu. Yargının iki kurumu arasındaki yetki tartışmasının çözümünün anayasada olduğunu ifade eden Erdoğan, "Biz tartışmada taraf değil, hakemiz" dedi. Erdoğan, konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı: 

"Yargı kurumlarının kararları da tartışılabilir. Türkiye'de, yüksek mahkemeler dahil hiçbir organ, hiçbir kurum layüsel değildir, eleştirilemez değildir. Yargının iki kurumu arasındaki yetki tartışmasının çözüm yeri anayasadır, yasalardır. Ancak mevcut anayasamız ve yasalarımız, bu konuda yetersiz kalmaktadır.

Devletin başı olarak, kurumlarımız arasındaki görüş ayrılığının bir anayasa ve sistem krizi haline dönüşmesinin önüne geçecek adımları süratle atacağız. Biz tartışmada taraf değil hakemiz. 

Hem yüksek yargı kurumlarımızın temsilcileriyle hem yetkinliği herkesçe kabul edilen hukukçularımızla görüşerek, meseleye bir hal yolu muhakkak bulacağız.

Gerekirse anayasa ve yasa değişiklikleri dahil tüm yöntemleri kullanarak, tekrar böyle bir tartışmanın ortaya çıkmaması için gerekenleri yapacağız."

Yorumlar 0 Yorum Var