Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki doktorların ülkeyi terk ettiğine dair iddiaları resmi rakamlarla yalanladı. Bakan Fahrettin Koca, 2023 yılında sadece 401 kişinin yurt dışına çıktığını açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, bakanlığının 2024 yılı bütçesine ilişkin yapılan görüşmelerde milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki doktorların ülkeyi terk ettiğine dair olan iddiaları resmi rakamlarla yalanladı. Komisyonda Bakan Koca'ya, 'Hekim göçü' ile ilgili bir soru yöneltildi. Bakan Koca, bu konuda Tabipler Odası ve Bakanlıktan alınan rakamların bulunduğunu vurguladı. Bakanlığın bu konudaki verilerini tablolar üzerinde karşılaştırmalı olarak anlatan Koca, yurt dışında eğitim görmek ya da çalışmak amacıyla alınan İyi Hal Belgesi oranlarını tek tek açıkladı.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Salih 11.11.2023 13:45
    Dr.göçü olmamış da sağlık sistemi neden çökük.randevu alınamıyor uzman dr.randevusu alıyoruz asistan bakıyor.8 ay uğraştım çocuk diş randevusu almaya sonunda buldum gittik dr raporlu bir haber verecek personel yok.sevgili bakanım sizi seviyoruz ama iş biraz aksıyor sanki dost acı söyler