Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yargıtay-AYM tartışması hakkında konuştu. Tunç, "Yüksek mahkemeler arasında üst-ast ilişkisi yok. Yargı kararları elbette ki tartışılabilir" dedi, TBMM'de grubu bulunan partilere çağrı yaptı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yargıtay-AYM tartışması hakkında konuştu. Tunç'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Yüksek mahkemeler arasında üst-ast ilişkisi yok. Yargı kararları elbette ki tartışılabilir.

TBMM'de grubu bulunan tüm partilerimizin artık bu sorun karşısında duyarlı olacağına yürekten inanıyorum. Oturma eylemine değil, çalışma eylemine ihtiyacımız var. Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay'ın görüş ayrılığını fırsat bilerek hakem olma durumunda olan Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik yakışıksız ve çirkin ifadeleri kabul etmemiz mümkün değil. Sorunu çözecek Meclisimiz var. Türkiye, bir hukuk devletidir. Hukuk devletinde sorunlar hukuk içerisinde çözülür."

ERDOĞAN: GEREKENİ YAPACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklamada Yargıtay'ın kararının ardından başlayan tartışmalarla ilgili konuştu. Yargının iki kurumu arasındaki yetki tartışmasının çözümünün anayasada olduğunu ifade eden Erdoğan, "Biz tartışmada taraf değil, hakemiz" dedi.

Erdoğan ayrıca, "Gerekirse anayasa ve yasa değişiklikleri dahil tüm yöntemleri kullanarak tekrar böyle bir tartışmanın ortaya çıkmaması için gerekenleri yapacağız" ifadelerini kullandı.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Eg162163@gmail.com 12.11.2023 13:10
    Yeni sivil anayasa derhal yapılmalıdır.