Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, ellerinde bulunan 70 kadar çocuk ve kadın rehineyi, 5 günlük ara karşılığında serbest bırakmaya hazır olduklarını açıkladı.

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Hamas'ın Telegram kanalından yayınlanan ses kaydında, İsrail'le esir takası anlaşması ve sahadaki çatışmalara ilişkin bilgi verdi.

[Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde'den İsrail'e hodri meydan! Bedelini ödeyecekler] Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde'den İsrail'e hodri meydan! Bedelini ödeyecekler

KASSAM TUGAYLARI SÖZCÜSÜ EBU UBEYDE'DEN YENİ AÇIKLAMA

Ebu Ubeyde, Katarlı arabulucuların geçen hafta boyunca Gazze'deki İsrailli esirlere karşılık, Filistinli 200 çocuk ve 25 kadının serbest bırakılması için çalıştığını kaydetti.

"70 REHİNEYİ SERBEST BIRAKABİLİRİZ"

İsrail'in, Gazze'deki 100 kadın ve çocuğun serbest bırakılmasını istediğini aktaran Ebu Ubeyde, Kassam olarak, 5 günlük bir ateşkesle 50 kadın ve çocuğu serbest bırakabileceklerini ve bu sayının 70'i bulabileceğini arabuluculara ilettiklerini söyledi.

"İSRAİL ATEŞKESİ ERTELİYOR"

Esir takası için yapılacak anlaşmanın, ateşkesi ve insani yardım girişini içermesini talep ettiklerini belirten Ebu Ubeyde, İsrail'in bu konuyu "ertelediğini ve kaçtığını" dile getirdi.

Sahadaki çatışmalara ilişkin de bilgi veren Ebu Ubeyde, Filistinli direnişçilerin, İsrail askerlerinin girdiği noktalara sızarak, tanklar ile askeri araçlarını hedef aldığını ve askerlere saldırdığını kaydetti.

[Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde meydan okudu! Sürprizleri bekleyin] Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde meydan okudu! Sürprizleri bekleyin

"48 SAAT İÇİNDE 20 İSRAİL ASKERİ ARACINI İMHA ETTİK"

Son 48 saat içinde 20 İsrail askeri aracını tamamen ya da kısmi olarak imha ettiklerini söyleyen Ebu Ubeyde, "İsrailli komutanların direnişi yok etme hayali, yenilgiden kaçıştır." diye konuştu.

Ebu Ubeyde, İzak Şamir ve İzak Rabin'in (eski İsrail başbakanları) de direnişi yok etmeye çalıştığını ve o zaman sayılarının sadece 10'larla ifade edildiğini hatırlattı.

Yorumlar 4 Yorum Var
  • Muhammed 15.11.2023 11:47
    Rabbim hiçbir zaman sizi yalnız bırakmasın inşallah her attığınız kurşun bir isgalciyi yok etsin inşallah rabbim size güç kuvvet versin ve her türlü tehlikeden korusun dualarimiz sizinle.allahuekber.allahuekber allahuekber
  • Zübeyde hanım 14.11.2023 21:50
    Allah yolunda cihad eden Hamas'ın Allah Zafer nasip eylesin inşallah Zafer Özgür Filistin olacak
  • Ramazan uslu 14.11.2023 21:22
    Allah Size Zaferi Nasip etsin inşallah Allah a Emanet olun inşallah
  • Nazmiye 14.11.2023 09:42
    Allah'ın laneti beni israin üzerine olsun Rabbim yar ve yardımcınız olsun dualarımız sizinle Allah'a emanet olun