İsrail, Gazze'deki Şifa Hastanesi'ne saldırı başlattı. Açıklama İsrail ordusundan yapıldı.

Açıklamada istihbarat bilgilerine ve operasyonel gerekliliğe dayanarak Şifa Hastanesi'ndeki belirli bir alanda Hamas'a yönelik saldırı başlatıldığı ifade edildi.

HAMAS ÜYELERİNE TESLİM OL ÇAĞRISI

İngiliz haber ajansı Reuters, İsrail güçlerinin operasyonu hastanenin belirli bir bölgesinde gerçekleştirdiğini, operasyona başlamadan önce ise hastanede olduğunu iddia ettiği tüm Hamas üyelerine "teslim ol" çağrısında bulunduğunu aktardı.

İsrail uzun süredir Gazze'deki Şifa Hastanesi'ni abluka altında tutuyor, hastanenin çevresine saldırılar düzenliyordu. İsrail ordusu, operasyonun bir istihbarat bilgisi üzerine düzenlendiğini duyurdu. Hastaneye giren İsrail güçlerinin operasyon için özel eğitim aldığı belirtildi.

Hastaneye tıbbi yardımların geçişine izin verilmezken, yaralıların tahliyesi de engelleniyordu.

Hamas gün içerisinde yaptığı açıklamada hastanelerde askeri unsurlarının bulunduğu iddialarını reddetmiş, Birleşmiş Milletleri Gazze'deki hastaneleri denetlemesi için uluslararası komisyon kurmaya çağırmıştı.

"İSRAİL TANKLARI HASTANENİN KAPISINDA DURUYOR"

Gazze'deki Sağlık Bakanlığının Facebook sayfasında yazan Bakanlık Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail güçlerinin hastaneyi şiddetli bombardımana ve yoğun silah atışlarına maruz bıraktığını ifade etti.

"İsrail tankları hastanenin kapısında duruyor." diyen Kudra, şunları kaydetti:

"İsrail işgali, iki saat boyunca şiddetli bombardıman ve yoğun silah atışlarını sürdürerek, Şifa Tıp Merkezi'ni dört bir yandan kuşattıktan sonra burada bulunan herkesi ölüm çemberine sokuyor."

"HASTANEDE 7 BİN KADAR SIĞINMACI VAR"

Kudra, Şifa Hastanesi içinde 1500 kişilik sağlık ekibi ve 7 bin kadar sığınmacı olduğuna dikkat çekti.

 

Yorumlar 0 Yorum Var