İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede 62 yaşında hayatını kaybeden gazeteci-yazar ve sunucu Metin Uca, Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı.

Metin Uca için Kocatepe Camisi'nde cenaze namazı kılındı. Törende, Metin Uca'nın kardeşi Mehtap Uca Erdoğan ve yakınları taziyeleri kabul etti.

Cenazeye, CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin ile meslektaşları katıldı.

CENAZESİ NAMAZ SONRASI ALKIŞLARLA TAŞINDI

Namazın ardından alkışlarla araca taşınan Metin Uca'nın cenazesi, Cebeci Asri Mezarlığı'nda defnedildi.

DÜN CEMAL REŞİT REY KONSER SALONU'NDA TÖREN DÜZENLENMİŞTİ

İstanbul'da yoğun bakım servisinde tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybeden sunucu ve yazar Metin Uca için Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda veda töreni düzenlendi.

Törende, Uca'nın Türk bayrağına sarılı naaşı sahneye konuldu. Törene, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Uca'nın yakınları, sanatçı dostları ve sevenleri ile çok sayıda siyasetçi katıldı.

Mehtap Uca Erdoğan'ın, kardeşi için yazdığı mektubu okuduğu törende, Uca'nın yakın dostları da sahneye çıkarak anılarını anlattı.

Burada konuşan CHP Genel Başkanı Özel, Uca'yla bir telefon konuşmasındaki anısını anlatarak, sevenlerine başsağlığı diledi.

İmamoğlu da Uca'nın ölüm haberini aldığında güçlü bir sesin daha gittiğini düşündüğünü belirterek, "Çünkü ayıltan, uyandıran, düşündüren ve hissettiren çok enteresan tespitleriyle yazdıklarıyla hepimize çoğu zaman ders veren özel bir insandı." dedi.

Uca'nın yazar, gazeteci ve tiyatro gibi çeşitli alanlarda faaliyet gösteren çok yönlü bir kişilik olduğunu dile getiren İmamoğlu, değerli bir insanı kaybettiklerini söyledi.

ALKIŞLARLA UĞURLANDI

Konuşmaların ardından Uca'nın cenazesi, alkışlar ve karanfiller eşliğinde salondan Ankara'ya uğurlandı.

UCA'NIN VEFATI

Metin Uca, Kocaeli'nin Dilovası ilçesi mevkisinde, 3 Kasım'da araç kullanırken fenalaşmış ve aracı ağaca çarparak durabilmişti.

İlk tetkiklerinde boyun şah damarında tıkanıklık tespit edilen ve Kartal Lütfü Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yoğun bakım inme merkezinde tedavi altına alınan Uca, 16 Kasım'da acil operasyon geçirmiş, 17 Kasım Cuma günü hayatını kaybetmişti.

Yorumlar 5 Yorum Var
  • Fani 21.11.2023 17:42
    Bu imansız kafir beni yakın dememiş miydi? Ölüyle dalgamı geçtiniz? Daha çok azab çekecek şimdi.
  • Kupya 20.11.2023 20:09
    Allah kafirleri bertaraf etsin bakin hocam kim bunu cenaze namazi kılacak şimdi diyordumuz bakın bunun cenaze namazını kılan bir belam imam bulunmuş allahcc kafirlerin cenaze namazinin kilinmasini yasaklamiştir adam kafir ulan beni yakın diyor yakınsana kafiri yavilleti zorla müslüman yapmaya calisiyorlar ulan kafir bu kafir müşrik insanlar
  • Tarik 19.11.2023 21:46
    Kendi agzindan yakilmak istemis vasiyeti var, adam gözü açik gitti , cemaati imami neden ugrastiriyonuz ki...dedigini yapip bogazin serin sularina biraksaydiniz.
  • Misafir 19.11.2023 20:51
    Bu kafirin leşinin namazını kıldıran imamı ALLAHA Havale ediyorum ve ben Hakkımı helal etmiyorum yazıklar olsun hele hele birde alkışlayan zır cahillere ne demeli
  • ismail. 19.11.2023 16:14
    Kim kılmış onun cenaze namaxını. Ömrü boyunca dine dündara küfreden gayri müslimin namazımı olurmuş.