Haber7 - ÖZEL

Filistin’in Gazze şehrinde soykırım saldırıları düzenleyen İsrail ordusunun korkaklığı ve acemiliği görüntülere yansıyor.

İsrail Savunma Kuvvetleri’nin (IDF) resmi internet adreslerinden paylaşılan propaganda görüntülerinde Gazze’de başarılı operasyonlar icra ettiğine dair hava estiren siyonist güçler, kendi kazdıkları kuyuya düşüyor.

İsrail’in yayınladığı hemen hemen bütün içeriklerde İsrail ordusunda görevli askerlerin acemilikleri gözler önüne seriliyor.

SİLAH ELİNDE PATLADI

HABER7’nin derlediği görüntülerde, Gazze’ye kara saldırısı düzenleyen İsrail askerinin MANPAD tarzı silahla hedefe yönelik atışı başaramadığı ve silahı elinden kaçırdığı belirlendi.

OKUL SIRALARIYLA SAVAŞTILAR

Bir diğer görüntüde ise okula baskın düzenleyen işgalcilerin boş sınıfa girerek sıralara ateş ettikleri görülüyor. Adeta boş masalarla savaşan İsrail askerlerinin acziyeti bir kez daha kayıtlara geçti.

KÖPEKLERİN ARKASINA SAKLANIYORLAR

Gazze’deki meskun mahal çatışmalarında ağırlıklı olarak tankların içinde mevzilenen İsrail askerleri; apartman, tünel gibi noktalara üzerine kamera bağlanmış köpekleri yolluyor. Binaya köpeği sokup kendileri korkudan giremeyen İsrail askerlerinin görüntüsü de IDF videolarına yansıdı.

MİZANSEN PATLADI

Algı amaçlı yayınladığı videolarda “güçlü ordu” imajı çizmeye çalışan İsrail’in bu acziyeti mizansenlerle perdelenmeye çalışılıyor. IDF’nin yayınladığı İsrail askerlerinin Gazze’de konuşlandığına ilişkin bir propaganda videosunda, “eli tetikte olmayan bir asker” görseli dalga konusu olmuştu. Haber7 Güvenlik Analisti Dr. Eray Güçlüer, görüntüye ilişkin, şu değerlendirmeyi yapmıştı:

“Psikolojik mesaj verilmeye çalışılıyor. Bunlar seçilmiş görüntüler. Aslında şehrin merkezinde değiller. Gazze sınırında olduklarını gösteriyor. Buralar dış mahalleler. Bırakın şehir merkezini, Cibaliye’ye bile giremediler. İsrail askerlerinin Gazze dışında oluşturdukları mevzilerden görüntü veriyorlar. Yerleşimler daha çok ileride...”

TEK DERTLERİ PROPAGANDA

Yine İsrail ordusunun yayınladığı bir diğer videoda, Gazze sahillerinin ele geçirilerek siyonist bayrağın dikildiği algısı yapılmıştı. Güvenlik uzmanı Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, “İsrail ordusunun Gazze sahilinde çektiğini iddia ettiği görüntülerin, ABD’nin 2. Dünya Savaşı’ndaki Iwojima Kuşatması sonrası kullandığı propaganda imgeleriyle aynı olduğunu” vurgulamıştı.

Yorumlar 26 Yorum Var
  • FURKAN EREN 24.11.2023 10:30
    Korkaklar..ölümü öldüren, yaşayan şehitlere karşı savaşamazlar... Kahrolsun çocuk katili İSRAİL
  • Serdar Almanya 24.11.2023 10:27
    BETER olsun
  • Ertuğrul 24.11.2023 10:20
    Arkadaki fon müziği sesinden hiç bir şey anlamadım
  • köylü 24.11.2023 09:31
    Sonuçta modern savaşlar lojistik, teknoloji ve personelin toplamı. Biri zayıfsa diğer ikisi ile telafi ederler. Ama istediğin kadar cesur askerin olsun teknoloji ve lojsitiğin yoksa filisitinliler gibi ülkeni kaybedersin.
  • Ümit 24.11.2023 08:41
    Bu bir taktik iranda yapar bunu. Soytarı görünümlü askerlerle kendini zayıfmış gibi göstermeye çalışıyor
Daha fazla yorum görüntüle