Sözde Ermeni soykırımını savunan, PKK'yı destekleyen Dilan Yeşilgöz, Hollanda'nın ilk kadın başbakanı oldu. Yeşilgöz ayrıca, Hamas'ı da terör örgütü olarak niteleyip, İsrail'in katliamlarını savundu.

Tuncelili Dilan Yeşilgöz, Hollanda'nın ilk kadın başbakanı oldu.

Babası PKK üyesi olduğu için yurt dışına kaçan Yeşilgöz de PKK'yı destekleyen ve sözde Ermeni soykırımının tanınmasını isteyen açıklamalarıyla tepki çekmişti. 

Hollanda Adalet Bakanı olarak polislerin başörtüsü takmasını yasaklayan Yeşilgöz, Türklere hakaretin özgürlük olarak görülmesini istiyor. Yeşilgöz'ün tepki çeken açıklamaları ve hakkında bilinenlerden bazıları şöyle: 

2018'de Hollanda Meclisinde sözde Ermeni soykırımının tanınmasına 'evet' dedi. 

Ermenilerin Karabağ işgalini simgeleyen fotoğrafı makam odasına astı. 

Türklere ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret edilmesinin serbest olması gerektiğini savunuyor. Babası Yücel Yeşilgöz, terör örgütü PKK üyesi. Yücel Yeşilgöz, PKK ve sol terörist örgüt üyeliğinden 1984'te Hollanda'ya kaçtı. Tunceli doğumlu olmasına rağmen kendisini "Kürdistan doğumlu" olarak tanıtıyor. 

Dilan Yeşilgöz ayrıca LGBT destekçisi. 

"Özgürlüğü savunduğunu" iddia eden Yeşilgöz, Hollanda'da Adalet Bakanı olduğunda polis memurlarının başörtüsü takmasını yasaklamıştı.

Yeşilgöz, İsrail'in Filistin'deki katliamlarını da savunarak, "Hamas'ın terör eylemlerini kınıyor ve İsrail'in bunlara karşı direnişini destekliyorum" demişti.

Yorumlar 5 Yorum Var
  • Maho47 23.11.2023 07:45
    Her kürdüm diyen kürt değil kürtçeyi bilen zamanında bölgede osmanlıdan korkan kürtlüğe sığınmış çok ermeni var işte tumceli olayı ve diyarbakır papazları söylüyor zaten gizli ermenileri! Özellikle tunceli bölgesinden pkk ye katılım üst seviye bazı gariban cahil kürt bunlara kürt diye inanıyor pkk kürt değildir !bunu bir kürt olarak söylüyorum hemde bölge insanıyım
  • Kadir Efe 22.11.2023 23:31
    Hep bildiğimiz şey oluyor yani ne kadar köpeklik o kadar büyük kemik.
  • Misafir 22.11.2023 23:28
    O kendini kimliğini bildiğinden bu şekilde hareket ediyor.
  • İlhan Ak 22.11.2023 23:00
    Hollanda da hiç insan yokmuymus acaba başbakan olacak?
  • Misafir 22.11.2023 21:15
    Kadın ermeni aynı zamnda terörist adı soyadı bize benzemesi bizden olduğu anlamına gelmez. Müslüman bir ingiliz çinli bundan bize daha yakın