Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erbaş, Üsküdar Belediyesi ev sahipliğinde Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Prof. Dr. Raşit Küçük Anma Programı'nda yaptığı konuşmada, bazı insanların vefat ettikten sonra da hizmete devam ettiğini, Küçük'ün de bunlardan biri olarak hizmetlerini sürdürdüğünü kaydetti.

 

Prof. Dr. Küçük'ün, üniversitede hocası olduğunu aktaran Erbaş, hocanın öğrencilik döneminde ve sonrasında da kendilerine rehberlik ettiğini, akademik çalışmalarda da kendilerini yönlendirdiğini ifade etti.

 

Sakarya Üniversitesinde görev yaptığı dönemde de Küçük'ün "Sevgi Medeniyeti" kitabını öğrencilerine okuttuğunu belirten Erbaş şunları kaydetti:

"Cenab-ı Hak, hem Raşit Hoca'mıza hem daha önce rahmet-i Rahman'a kavuşan bütün hocalarımıza merhametiyle muamele eylesin inşallah. Peygamberimize komşu eylesin. Alimler, peygamberlerin varisleridir. Peygamber varisi olan bütün alimlerimizin yolundan gitmek de biz talebelerine nasip olsun inşallah."

Yorumlar 1 Yorum Var
  • ... 23.11.2023 18:55
    Küçük soyadını duyunca aklıma Cennet mekan , rahmetli Ali Küçük Hoca geldi. Kendine has uslubu ile yaptığı Kuran tefsirleri bambaşka idi. Bilmeyen bir kez olsun dinlesin.