Filistin-İsrail arasındaki savaş 47. gününde devam ederken ve Türkiye'nin Filistin halkına desteği açıkken İngiltere merkezli Declassified UK sitesi skandal bir iddiada bulundu. 

İNCİRLİKTEN İSRAİL'E SİLAH TAŞINDI İDDİASI

İngiliz sitesi, ABD’nin İsrail’e silah ulaştırmasında Güney Kıbrıs’taki İngiliz Agratur üssü uluslararası bir merkez haline getirildiğini, ABD ve İngiltere uçaklarının Almanya, Türkiye ve İspanya’daki üslerden Agratur’a, oradan da İsrail’e nakliye uçuşları yaptığını öne sürdü. Site Türkiye'de mühimmat taşınmasının Adana'da bulunan İncirlik Üssü'nden gerçekleştirildiğini iddia etti. 

MSB'DEN AÇIKLAMA GELDİ

İddianın gündeme gelmesi üzerine Milli Savunma Bakanlığı kaynakları açıklama yaptı. "İncirlik'e inen ABD uçaklarının Güney Kıbrıs üzerinden İsrail'e silah taşıdığı" iddiasının sorulması üzerine kaynaklar, "Türkiye olarak Gazzeli kardeşlerimizin zararına olacak herhangi bir faaliyetin içinde olmamız veya bu faaliyetlere göz yummamız söz konusu değildir. Türkiye Cumhuriyeti'nin bu konudaki duruşu bellidir" şeklinde cevap verdi. 

MSB kaynakları ayrıca Gazze'ye savaşın başından bu yana Hava Kuvvetlerimize ait 11 uçakla 208 ton insani yardım malzemesi ve 5 ton tıbbi malzeme gönderildiğini duyurdu.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Fahri Özcan 23.11.2023 22:24
    Gerçekten bu konuyu millet çok merak ediyo incirlik üssünde Türkiye'nin söz hakkı varmıdır acaba milletin çoğu olmadığını düşünüyor bence