Kanada'da yaşayan Yahudi film yapımcısı Yuula Benivolski İsrail'in Filistinlilere karşı devam eden soykırımını kınamak için İsrail vatandaşlığını sonlandırdığını duyurdu.

Yuula Benivolski sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı;

"Herkese Merhaba, İsmim Yuula. Toronto’da yaşayan bir film yapımcısıyım. Aynı zamanda İsrail vatandaşıyım. 23 yaşındayım ve doğduğumdan beri burada yaşıyorum. İsrail ordusunda askeri hizmette bulunmadım. Geçen hafta İsrail vatandaşlığından çıkmak için başvuruda bulundum. Bu kolayca verdiğim bir karar değildi. Uzun zamandır bunu düşünüyordum. Aslında büyüdüğüm yerin gerçek tarihini öğrendiğim andan itibaren...

Geçen haftaya kadar konsoloslukta yirmi yıl süren çok uzun bir süreç yaşandı. Evet bunu İsrail'in Gazze'ye yönelik korkunç saldırısına tepki olarak yaptım. "Ama bu İsrail'in Gazze'yi ilk bombalayışı değildi. Neden Şimdi? Neden bu an da? Çünkü kayıpların miktarı felaket boyutlara ulaştı." "Ve şu anda geçici bir ateşkes ya da duraklama ya da adına ne derseniz deyin içinde olsak da, (yakın zamanda bitmeyecek gibi görünüyor.)

İsrailli yetkililer bile şöyle diyor:Duraklamanın ardından en az iki ay daha bombalamaya devam etmeyi planlıyorlar."

6015'DEN FAZLASI ÇOCUK OLMAK ÜZERE 15000'DEN FAZLA FLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

Gazze’deki hükümete göre, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi’nde İsrail saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısı 6 bin 150'den fazlası çocuk ve 4 binden fazlası kadın olmak üzere 15 bini aştı.

- İsrail'in Gazze'yi işgalinde son durum

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail’de 7 Ekim’deki saldırılarda 310'dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin yaralandığı duyuruldu. İsrail ordusuna göre, 7 Ekim’den bu yana Gazze'deki çatışmalarda 70, Lübnan sınırında da 6 İsrail askeri öldürüldü.

Yorumlar 41 Yorum Var
  • Mustafa 30.11.2023 21:23
    Biz senin kadar yürekli olamadık... Allah seni dini olan İslam ile şereflendirsin. Amin.
  • kadir 29.11.2023 23:40
    İçimizdeki yahudilerin zoruna gitmiş yorumlarda çok belli ediyorlar kendilerini türkiyedeki yahudiler gidin israile defoun alçak köpekler
  • Angara 29.11.2023 22:57
    Ulan sen filistine yapilalar icinmi yoksa kariyerini kaybetme korkusuylami bu karari aldin?
  • Cezmi 29.11.2023 22:39
    İsrail'de olan İsrail'de yaşayan vatandaşı olan herkes bu suça ortaktır zaten
  • İsso 29.11.2023 22:00
    Tebrikler, insanlık adına
Daha fazla yorum görüntüle