Seçil Erzan ve aynı zamanda çantacısı olduğu öne sürülen Nazlı Can'ın çocukluklarının geçtiği Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesindeki Yanıkağıl Mahallesi'nin Muhtarı Başaran, köyde bu olayla ilgili mağdur olan kimsenin olmadığını ifade etti.

Ülke gündeminde yer alan fon olayında Seçil Erzan ve çantacısı olduğu iddia edilen Nazlı Can’ın çocukluklarının geçtiği Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesine bağlı Yanıkağıl Mahallesi'nde yaşayan vatandaşların, traktör ve tarlalarını satarak bu fona yatırdığına yönelik çıkan haberlere ilişkin mahalle muhtarı konuştu. Mahalle Muhtarı Yücel Başaran, köyde mağdur edilen kimsenin olmadığını ifade etti. Olayda ismi geçen Nazlı Can’ın avukatı Arif Hikmet Can da konuştu. Can açıklamasında, dosyada 44 milyar dolar paradan bahsedildiğini ve olayın saadet zinciri olduğunu belirtti.

"MAĞDURİYET YAŞANMIŞ OLSA MUTLAKA BİZE GELİRDİ"

Yanıkağıl Mahallesi Muhtarı Yücel Başaran yaptığı açıklamada, “Bunları duyuyoruz ve bunlar bizi gerçekten üzüyor. Saptırılmış, gerçek dışı haberlerin yayınlandığını duyuyoruz. Bizim ağzımızdan çıkmayan şeylerin yazıldığını duyuyoruz. Köyde bir mağdur olayının olduğunu duyuyoruz gelen arkadaşlardan. Fakat ben köyüme hakim bir muhtarım. 20 yıldan bu yana da köyün muhtarlığını yapıyorum. Böyle bir mağduriyet yaşanmış olsa kesinlikle ve kesinlikle doğrudan veya dolaylı yoldan bize mutlaka gelirdi, kulağımıza gelirdi, ulaşırlardı. Böyle bir mağduriyetin olduğuna ben inanmıyorum. Böyle bir mağduriyet köyümüzde yok. Bunlar asılsız haber. Yani bilmiyorum kulaktan duyma şeylerle mi geliyorlar ne yapıyorlar, ben üzüntüyle bunları öğrendim. Gerçekten bizim ağzımızdan çıkmayan şeylerin yayımlandığını, yazıldığını duyduk. Hoş şeyler değil bunlar. Seçil hanımı ben çok fazla tanımam. Ya bir sefer ya da iki sefer gördüm. Seçil hanımın rahmetli babasını daha iyi tanırım. Babası bu köyde yaşıyordu ama onlar da topraklarını satıp İstanbul’a göç ettiler. Oradan Çorlu’ya geldiler. Biz bunları biliyoruz. Çok mütevazi bir aileler. Annesinin ailesi de babasının ailesi de çok mütevazi olarak tanıyoruz, biliyoruz biz bunları. Yok, böyle bir şeye inanmıyorum. Kesinlikle böyle bir mağduriyet söz konusu değil. Kimse de bugüne kadar bize gelmedi. Direkt veya dolaylı yoldan gelirdi, gelmedi, duymadık” dedi.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Trakya 01.12.2023 21:13
    Bu muhtar niye seçili ve nazliyi bu kadar koruyor çıkarımı var acaba köy halkı rahatsız oluyor diyor hiçte öyle değil köy halkı yapmadiki bu dolandırıcılığı niye rahatsız olsun