ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail'i desteklediklerini açıkça ifade ettiklerini kaydederek, “Gazze'de olup bitenler Filistinliler için kurulacak bir devletle sonuçlanmalı” dedi.

Son dakika ABD haberleri: ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai şehrinde düzenlenen COP28 İklim Zirvesi’nin ardından ülkesine dönmek üzere Al Maktoum Uluslararası Havalimanı’na geldi.

'İSRAİL'İ DESTEKLEDİĞİMİZİ AÇIKÇA İFADE ETTİK'

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Blinken, ABD’nin Gazze Şeridi’ndeki çatışmaların bölgeye yayılmaması için çalışacağını söyledi. Blinken, "7 Ekim’de olanların bir daha asla yaşanmamasına yönelik çabalarında İsrail’i desteklediğimizi açıkça ifade ettik. Ayrıca bu çabaları gerçekleştirirken, sivillerin korunmasına ve insani yardımın bölgeye ulaşmasına önem verilmesi konusunda da çok net olduk" dedi.

'OLUP BİTENLER FİLİSTİNLİLER İÇİN KURULACAK BİR DEVLETLE SONUÇLANMALI'

ABD’nin mevcut savaşın yanı sıra ilerleyen günlerde ne olacağının planlanmasına da odaklandığını ve bugün Dubai’de Arap mevkidaşlarıyla bu konuyu görüştüğünü kaydeden Blinken, "Gazze’de olup bitenler hakkında ne düşünüyoruz? Nasıl yönetiliyor? Güvenlik nereden geliyor? Yeniden inşa etmeye nasıl başlayacağız? Ve daha da önemlisi, adil ve kalıcı bir barışa giden yola nasıl gireceğiz? Bizce tüm bu sorular Filistinliler için kurulacak bir devletle sonuçlanmalı" ifadelerini kullandı.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • JALOLDIN 02.12.2023 20:55
    Zalim kafirlere Allahın gazabı olsun amiiin
  • JALOLDIN 02.12.2023 20:53
    El evvel el ahir olan Allah tüm varlığın âlemlerin rabbidir o Allah isterse ol diyecek kafirlerin yahudilerin amerikanın hepsi ölecek Allah zalim netanyahunu ve ona destek verenleri hepsini yok etsin amiiin
  • Çiçek 02.12.2023 10:12
    ABD. İ srail terör destekçileri unutmayin sizin bütün. VARLI GİNİZ ALLAHİN O nefesi havayı. veren ALLAH Alacak olanda ALLAH gelen gidiyor net. ölüyor muhakak öleceksiniz inşallah olumunuz kolay olmasın i. Olmasın. bretlik olsun inşallah işgalci teroris. . Gaspçı. katil İsrail ve ABD destekçileri bir gün mutlaka yok olacaksınız