TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş 'Engelsiz Yaşam Fuarı ve Farkındalık Zirvesi' son gününde düzenlenen programa katıldı. Kurtulmuş, 'Esas engel aklı olduğu halde şuursuz olmaktır. Esas engel eli olduğu halde, zalime mani olmamaktır.' dedi.

Programda konuşan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş “2005 yılında çıkartılan engelliler yasasıyla birlikte Türkiye'de engelliler alanında çok önemli adımlar atılmıştır. Ama daha atılacak çok adımların olduğunu da biliyoruz.

Örneğin eğitim ve istihdam alanında engelli evlatlarımızın, kardeşlerimizin bütün meselelerinin çözülebilmesi için devlet olarak kurumlarımızı seferber ediyor, gayret gösteriyoruz. Aynı şekilde biliyoruz ki engellerin önü açıldığı zaman nice büyük başarılara, bireysel hayatlarında başarılarını ortaya koyabiliyorlar.

Hepimizin bildiği bir kaç ismi hatırlayarak demin Yararlı Ceylanlar korosu evlatlarımızı seyrederken aynı şeyleri hissettim. Kim bilir onların arasından, şu anda salonda bulunan engelli kardeşlerimizin arasından nice başarılı insanlar ortaya çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar 0 Yorum Var