Washington Post gazetesi, İsrail'in Gazze saldırılarına ilişkin önemli bir değerlendirme yayınladı. Değerlendirmede, İsrail'in Hamas'ı yok etme amacına hiçbir şekilde ulaşamadığı vurgulandı.

İsrail ile Hamas arasında 7 Ekim'de başlayan çatışmalar 2. ayında sürerken, ABD'nin saygın yayın kuruluşlarından Washington Post gazetesi dikkat çeken bir analiz yayınladı.

Gazetedeki analizde İsrail'in Hamas'ın güçlü kalelerini ele geçiremediği, yeterli sayıda Hamas üyesini öldüremediği, Gazze'deki tünellerini kapatamadığı ve Hamas'ın İsrail topraklarına roket atmasını da engelleyemediğine dikkat çekildi.

Washington Post'a göre İsrail kara harekatının ilk hedefi olan Gazze'nin kuzeyinde dahi kontrolü tam olarak sağlayamadı. Gazze kentinin bazı semtlerinde Hamas'ın yoğun bir hazırlık yaptığı ve şiddetli çatışmalara hazırlandığı da iddia edildi.

Gazeteye göre, Gazze'nin Şucaiyye semti de hala ele geçirilemeyen yerler arasında. Bu semt, İsrail'in 2014'teki Gazze saldırılarında Hamas üyeleriyle en yoğun çatışmaların yaşandığı yer olmuştu. İsrail ordusu Cebaliye'de de kontrolü tam olarak sağlayamadı. Dolasıyla bu bölgelerde en kanlı çatışmaların henüz başlamadığına dikkat çekiliyor.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Gürbüz 07.12.2023 12:17
    Yüce Yaradan aklına geliyor mu, ey ABD.