İsrail Gazze'de 40 gün önce ilk kez anne olan Filistinli Hadeel Al-Faqawi'nin kızını katletti. 

Uykularında üzerlerine yağan bombadan sağ kurtulan anne yaşadığı acıyı şu sözlerle anlattı:

Evdeydim. Çocuklarımı uyutuyordum. Uyuduk sonra bir füze ile vurdular bizi. Bizi bombaladılar. Kızım öldü, daha 40 günlüktü. Tek çocuğumdu. Yâ Râb, biz yorulduk. Ben kızımla mutlu olamadım. Yâ Râb. Lütfen savaşı durdur. Biz mahvolduk. Yâ Râb. Yâ Râb kızım... Yemin ediyorum mutluluğu tadamadık. Evimizi inşa ettiklerinde soğuktan korunacağımızı zannediyordum. Kızımı, tek yavrumu ısıtacağımı... Kızıma 'Benim arkadaşımsın' dedi. Onunla mutlu kalamadık. 40 gün. Sonra bizi bombaladılar. 40 bile yaşayamadı. Onu görseydiniz. O bi'r melek tam anlamıyla bir melek.Yâ Râb. Merhametinii bizden esirgeme.

FİLİSTİNLİ KADIN TÜP BEBEKLE DÜNYAYA GETİRDİĞİ OĞLUNA VEDA ETTİ

Dün Gazze Şeridi’nden yayınlanan bir görüntüde, Filistinli bir annenin kucağında tuttuğu oğluyla vedalaşması yürek yaktı. Filistinli kadın, tüp bebek tedavisiyle dünyaya getirdiği oğlunun cansız bedenine gözyaşları içinde, “Affet beni oğlum, affet beni” derken, “Oğlum, canım. Ona hamileyken 580 tane iğne yaptılar bana” diyerek haykırdı.

 

7 BİN 112’SI ÇOCUK OLMAK ÜZERE 16 BİN 248 FİLİSTİNLİ ŞEHİT EDİLDİ

Gazze’deki hükümete göre, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi’nde İsrail saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısı 7 bin 112’si çocuk, 4 bin 885’i kadın olmak üzere 16 bin 248’e yükseldi.

- İsrail'in Gazze'yi işgalinde son durum

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı

İsrail’de 7 Ekim’deki saldırılarda 310'dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin yaralandığı duyuruldu. İsrail ordusuna göre, Gazze Şeridi'ne düzenlenen kara saldırılarında 84, Lübnan sınırında ise 6 İsrail askeri öldürüldü.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te de 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 265 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu, Gazze'de on binlerce yaralı ile sivilin sığındığı onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleşkelerini ya da ana binalarını vurdu. İşgal sırasında bazı hastaneleri bastı. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusunun 8 Ekim'den bu yana Lübnan’ın güneyine yönelik saldırılarında 22 sivil hayatını kaybederken, Hizbullah ile sınırda girdiği çatışmalarda ise 90 Hizbullah mensubu öldü.

Yorumlar 27 Yorum Var
  • emekli42 07.12.2023 17:32
    Sizler de bizleri ve de ÜMMETİ affedin bacılar kardeşler. Haklarınızı da helal edin yavrucaklar. Zira bütün dünya müslümanları kış uykusuna yattık. Uyanamayacağız.Haklarınızı helal edin ŞÜHEDAAAAA.
  • 543 07.12.2023 16:28
    sakın savaşları herhangi bir zulmün allahtan bilme şikayet etme allahtan zalimlere karşı savaşma güç cesaret müslümanların birleşmesini ve israile soluk aldırmayacak ayağa kalkışı ve savaşmalarını iste
  • Denizci 07.12.2023 15:54
    Belalar israil li siyonistlerin başlarına sel gibi iner .. İnşaallah..
  • Çok yazık yazık 07.12.2023 14:37
    Büyük adammış HİTLER , KEŞKE 1 TANE SAĞ YAHUDİ kalmasaydı
  • Ramazan Dallı 07.12.2023 14:06
    ALLAH CC belalarını versin İNŞAALLAH
Daha fazla yorum görüntüle