İsrail 7 Ekim'de başlayan ağır bombardımanını kısa süreli ateşkesin ardından devam ettirirken, çatışmalar Gazze'nin kuzeyinden güneyine taşındı. Haber7 Güvenlik Analisti Eray Güçlüer, çatışmaların 2. ayında Gazze'deki son durumu değerlendirdi. 

İSRAİL KENDİNİ BİR ÇIKMAZIN İÇİNE SÜRÜKLEDİ

İsrail'in Gazze şeridinde toplanma kamplarını vurduğuna dikkat çeken Güçlüer, İsrail'in asıl amacının Gazze'yi kontrol altına almak değil, insansızlaştırmak olduğunu söyledi. İsrail yönetiminin stratejik bir hata yaptığını belirten Güçlüer, "Bir kere iki milyon iki yüz bin insanı öldürebilmesi ya da bunları birkaç ay içerisinde Gazze'den dışarıya gönderebilmesi imkansız. Hal böyle olunca Hamas Kassam Tugayları, İslami cihat gibi diğer direniş gruplarının gücünü kırabilmesi de mümkün değil. Dolayısıyla İsrail hem politik hem de askeri teknik açısından bir çıkmazın içerisine doğru kendini sürüklemiş vaziyette." ifadelerini kullandı. 

Güçlüer, İsrail'i kısa süre içerisinde bölgede bir hakimiyet kurabilmesinin çok mümkün olmadığını ve bunu başaramadığının görüldüğünün altını çizerek "Belki şu ifade edilebilir. Kuzeyden sonra güneye de girmesi, Hamas güçlerinin bölünmesine yol açar mı? Hayır açmaz. Çünkü Hamas yer altında mücadele ediyor ya da yer altında konuşlanmış durumda." dedi.

"ALDIĞIMIZ BİLGİLER ÇOK ENTERASAN"

İsrail'in bugüne kadar yaşanan savaştan yola çıkarak Hamas'ın askeri kapasitesini yok etme kabiliyetine sahip olmadığını söyleyen Güçlüer, "Güneydekiler daha zinde enerjik bir şekilde bu mücadeleyi yürütüyorlar ki aldığımız bilgiler çok enteresan. Kuzeydekinden çok daha güçlü bir direnişin burada pek çok noktada İsrail güçlerine Kassam Tugayları saldırı yaptı. Şimdi bu neden? Çünkü buradaki güçler enerjik, yıpranmamış güçler, kuzeydeki güçler iki aydır savaşıyor bu insanlar." şeklinde konuştu. 

Serkan Karahaliloğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Serkan Karahaliloğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi'nin Medya ve İletişim bölümünden mezun oldu. Sektöre TV8 ekranlarında yayınlanan yemek programının kurgu ekibinde başladı. 2022 yılından itibaren çalışmakta olduğu haber7.com bünyesinde mesleki hayatına devam etmektedir.
Yorumlar 24 Yorum Var
  • mmed 09.12.2023 21:51
    akıl vermeyin kafirlere be kardeşim. İsrail b. yedi deyin geçin
  • Kayı Boyu 09.12.2023 03:51
    Adamlar tanktan bile dışarı çıkamıyor. Tek bildikleri binlerce ton bombaları uzaktan atmak. Bu savaş değil Bi kere adını koyalım. Bu bir katliam, soykırım, burada mertlik aramayın. Yahudi bebeklerle savaşıyor, Hamas ta bulduğu yerde Yahudi geberiyor.
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek