TRT World Forum’da konuşan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “İsrail bu kez dünyayı yalanlarıyla rahatlıkla manipüle edememekte, karşısında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde verdiğimiz hakikat mücadelesini bulmaktadır” dedi.

“İsrail bu kez dünyayı yalanlarıyla rahatlıkla manipüle edememekte, karşısında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde verdiğimiz hakikat mücadelesini bulmaktadır”

Fahrettin Altun, İsrail’in Filistin halkına uyguladığı soykırıma da sert bir dille tepki gösterdi. İsrail’in Filistin’de bebeklerin, çocukların, kadınların, yaşlıların, mazlumların yanında Gazze’de hakikati de katletmenin arayışı içinde olduğunu söyleyen Altun, “İsrail sürdürdüğü vahşeti ve soykırıma varan katliamları gizlemek için sistematik şekilde yalan ve yanıltıcı haberler imal etmekte, bunları yaymaya çalışmaktadır. Bu, esas itibarıyla İsrail’in kirli propaganda makinesinin alışageldiğimiz yöntemlerinden biridir. Ne var ki, İsrail bu kez dünya kamuoyunu yalanlarıyla rahatlıkla manipüle edememekte, karşısında Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde verdiğimiz hakikat mücadelesini bulmaktadır. Cumhurbaşkanımız, İsrail’in gayrimeşru ve zalim saldırıları başlar başlamaz bize Dezenformasyonla Mücadele Merkezi çatısı altında İsrail’in dezenformasyon saldırılarıyla mücadele edecek bir görev gücü kurmamız talimatını verdi. Biz de bu talimat doğrultusunda 7 gün 24 saat esasına göre çalışan bir görev gücü oluşturduk. Hamdolsun İsrail’in yüzlerce yalanını ifşa ettik. Her ifşaat, İsrail’in yaşadığı meşruiyet krizini daha da derinleştirdi. Cumhurbaşkanımız bir yandan bağımsız, coğrafi bütünlüğü olan güçlü bir Filistin devletinin kurulması için mücadele ederken, yine bölgede akan kanın durması için mücadele ederken, öte yandan vizyonu ve liderliğiyle, bu kanı akıtan zalimlerin kendilerini yalan haberlerle aklama girişimlerinin engellemesine de vesile oldu. Biz önümüzdeki dönemde de Cumhurbaşkanımızın bize gösterdiği hedefler doğrultusunda hakikat mücadelemizi canla başla vermeye devam edeceğiz” ifadeleri ile sonlandırdı.

 

Yorumlar 0 Yorum Var