İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik yoğun bombardımanı dünyanın gözü önünde katlanarak devam ediyor. 7 Ekim'den bu yana süren İsrail-Filistin çatışmalarında, sivillerin üzerine binlerce ton yüksek tesirli bomba yağdıran Siyonistler tarihin en ağır soykırımını gerçekleştiriyor.

Parçalanan masum bedenlerin görüntüleri yürekleri dağlarken, Batılı liderlerin Gazze'deki soykırıma askeri ve siyasi desteği Avrupa'daki vicdanlı insanları çileden çıkardı.

"FRANSIZLAR, GAZZE'DEN GELEN GÖRÜNTÜLERİN DEHŞETİNDEN UYUYAMIYORLAR"

Son olarak Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) milletvekili Alma Dufour, Fransa Ulusal Meclisi'nde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun gerçekleştirdiği soykırıma destek veren Macron hükümetine sert tepki gösterdi.

Öldürülen çocuklara ve yaşanan soykırıma değinerek Gazze'deki vahşete dikkat çeken Dufour'un Macron yönetimine sert tepkisi şöyle:

"Her gün bize gönderilen, moloz altında kimlik tespiti için bileklerine isimleri yazılmış çocuk cesetlerinin videolarını görüyoruz. Paralel bir dünyada yaşıyorsunuz. Fransızlar, Gazze’den gelen görüntülerin dehşetinden uyuyamıyorlar! Artık sizin suç ortaklığınıza tahammülümüz kalmadı."

Dufour açıklamasının devamında, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ve İsrail ordusunun (Suikastçı olarak nitelendiriyor) bölgesel güvenliği tehlikeye attığını söyledi ve İsrail hükümetine karşı diplomatik ve ekonomik yaptırımlar uygulanması çağrısında bulundu.

İSRAİL'İN GAZZE'Yİ İŞGALİNDE 7 EKİM SONRASI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme" gerekçesiyle İsrail’e 7 Ekim’de kapsamlı saldırı düzenledi.

İsrail’de 7 Ekim’deki saldırılarda 310’dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin yaralandığı duyuruldu.

İsrail’in Gazze Şeridi'ne saldırılarında en az 7 bin 700'ü çocuk, 5 bin 150'si kadın olmak üzere 17 bin 700 Filistinli öldü. Enkazda binlerce ölü olduğu bildiriliyor.

İsrail ordusu halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumlarını hedef alarak sivil altyapıyı tahrip ederken, karadan işgal sürecinde 93 askeri öldü.

Çatışmalara 24 Kasım’da 4 günlüğüne verilen ve daha sonra 3 gün daha uzatılan "insani ara"da 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakıldı. Öte yandan İsrail binlerce Filistinliyi alıkoyup hapsetmeye devam etti.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te de İsrail güçleri ve yasa dışı Yahudi işgalcilerin saldırılarında 275 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu ile Lübnan Hizbullahının sınır hattındaki düşük yoğunluklu çatışmalarında ise 23 Lübnanlı sivil, 97 Hizbullah mensubu ve 6 İsrail askeri öldü.

Yorumlar 26 Yorum Var
  • Ebu ubeyde 10.12.2023 17:53
    Helal olsun be elin gavuru bu olaya bagirircasina ses çıkarırken bizim futbolcular sanatçılar siyasetçiler nerede bun annesi babası kardeş leri çocuklarınyokmu elbet bunlar bir hesabı var inşallah mahşerde sizler rahat dolaşın bakalım sizler Mekdanis burger gink Starbucks içmeye devam edin zehir zıkkım olsun yiyenlerin ve içenlerin hepsine
  • Fatih 10.12.2023 12:36
    Bizim gavurlar en gerçek gavurlar kemalistler de bunun içindeler ki gazzeye üzülen bizlerin üzülmemize bile kızgınlar. Ahirette görüşülecek onlarla
  • Gurbetci 10.12.2023 12:19
    Vaybe bir kadin 1.5 müslümandan daha cesur ne günlere kaldik.
  • Bülent duman 10.12.2023 12:14
    Tek çare asker göndermek
  • Ercan 10.12.2023 11:15
    Malesef firansa meclisinde ki kadın.yahudilerin müslümanlara yapilan zulmü katliyami dehsetiden uyuyamıyorum diyor .makronu elestiyor bişi yap diyor bu kadın bir hiristiyan.liderlerimiz millet vekillerimiz sözde muslumandirlar .akşamları ne güzel uyuyorsunuz.Allah zalimleri hakkıyla bilendir
Daha fazla yorum görüntüle