Galatasaray ile TOKİ, deprem bölgesinde 300 konutun inşası için protokol imzaladı

Galatasaray Kulübü ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) arasında deprem bölgesine 300 kalıcı konut yapımıma yönelik işbirliği protokolü imzalandı.

Protokolün imzalanması için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında düzenlenen törene Bakan Mehmet Özhaseki, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ve TOKİ Başkanı Ömer Bulut katıldı.

Bakan Özhaseki, 6 Şubat depremlerinin ardından 680 bini konut, 170 bini iş yeri olmak üzere 850 bin bağımsız bölümün ağır ve orta hasarlı duruma geldiğini söyledi.

Devletin bu yıkımın altından kalkabilmek için büyük bir refleks gösterdiğini ve Hazine arazilerindeki sağlam zeminlerde inşaatlara başladıklarını belirten Özhaseki, şöyle konuştu:

"250 bin kadar konutun yapımı devam ediyor. 8-10 ay önce başladığımız inşaatların bir kısmını teslim edecek duruma geldik. İnşallah sene başından itibaren 46 bin konutumuzu teslim edeceğiz. Her başladığımız işi bir seneye kadar teslim etmek istiyoruz. 2-3 sene içerisinde hiç deprem olmamış gibi o şehirlerimizde hayatın canlandığını, çocukların sokaklarda oynadığı günleri göreceğiz. Bütün enerjimiz bunun üzerine."

Yorumlar 0 Yorum Var