Türkiye'nin yerli ve milli savaş uçağı KAAN, ilk uçuşunu gerçekleştirmek için gün sayıyor. Kotil, KAAN'ın özel bir kaplama ile donatılacağını ve radar dalgalarını absorbe ederek hayalet bir savaş uçağı olacağını belirtti.

KAAN'I KİMSE FARK EDEMEYECEK

Habere göre iki test uçağının daha üretimine başlandı ve bunlardan birinin 2024 ortalarında hazır olması planlanıyor. Türk Hava Kuvvetleri’ne ilk teslimat ise 2028 yılında.

KAAN’ın hayalet bir savaş uçağı olacağını belirten Kotil, radar dalgalarını absorbe etmesi için TUSAŞ tarafından özel bir kaplamanın geliştirildiğini aktarmakta. Test aşamasında olduğu belirtilen bu kaplama ise ilk uçuşta yer almayacak.

KAAN KRİTİK TESTİ GEÇTİ

Ülkemizin milli gururu, TUSAŞ'ın geliştirdiği Milli Muharip Uçağımız Kaan, hafta sonu ilk yer testini başarıyla tamamladı.

TUSAŞ, 2028-2029’da 20 adet Kaan’ı Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teslim etmiş olacak ancak uçağın yapımında görev alan Türk mühendisleri o kadar iddialı ki, “Uçuş testleri tamamlandıktan sonra bombaları yükleyip muharebeye hazır hale getirebiliriz” diyor. Tabiri caizse Kaan’a pistler dar geliyor ve havalanmak için gün sayıyor.

Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek