Yerel seçim öncesi İstanbul’daki atmosfere ilişkin Kanal7 Medya Grubu’na özel değerlendirmelerde bulunan İBB Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, rakamlar ışığında çarpıcı sözler sarf etti.

BAŞKANLIK DIŞINDA HER ŞEYE TALİP

İstanbul’un temel sorunu şu; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, başkanlık dışında her şeye talip. Mesela hatırlar mısınız? 14 ve 28 Mayısta yapılan seçimden sonra bir zoom toplantısı duyuldu. O tarihten sonra dedi ki; 200 defa toplantı yaptım. Bende mecliste sordum: Sayın Başkan, CHP’nin içini dizayn etmek için 200 defa toplantı yaptığınızı kendiniz ifade ettiniz. Acaba İstanbul’un geleceği için 200 defa toplantı yaptınız mı?

Bu şehri nereye taşımak istediğinize dair bir hedefinizin olması gerekir. Günü birlik vaatlerde ve günü kurtarmaya kalktığınızda sadece günü kurtardığınızda yani akşam saat 5 olduğunda “tamam, rahat, bugünü de atlattık” dersiniz. Bugün bu şehrin başında oturduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı, bu şehri yönetmek, bu şehri geleceğe taşımak gibi bir niyete sahip değil. Hep söylüyorum; İstanbul Büyükşehir Belediyesi, başkanını iki açıdan çok ilgilendirir. “Kasası ve masası”. Artık ben bile demiyorum CHP’nin İl Başkan Adayı çıktı dedi “Siz CHP’yi dizayn etmek için Büyükşehir’in kaynaklarını kullanıyorsunuz.” Cumhuriyet Halk Partisini dizayn etmek için 3 ayda İstanbul Büyükşehir Belediyesine alınan eleman sayısını biliyor musunuz?

Kaç adet?

8 bin 643.

BÜYÜKŞEHİR’İN İMKANLARI BİR KİŞİ İÇİN KULLANILIYOR

Bu son 3 ayda mı?

Evet, ne finansal yönetilebilirliği var ne diğer projeler için yönetilebilirliği var. Her şey kendi içerisinde akışına bırakılmış. Sadece Büyükşehir’in imkânları bir kişinin siyasi kariyerine odaklanmış ve bir kişinin siyasi kariyerinde hedeflerine ulaşabilmesi için sadece bir materyal olarak kullanılıyor.

Oysa bugün İstanbul’un çok önemli stres alanları var. Deprem, ulaşım, trafik, su, çevre… Bugün İstanbul’da herkesin odaklanması gereken ve düşünmesi gereken bir şeydir.

Yorumlar 0 Yorum Var