Yerel seçim öncesi İstanbul’daki atmosfere ilişkin Kanal7 Medya Grubu’na özel değerlendirmelerde bulunan İBB Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, rakamlar ışığında çarpıcı sözler sarf etti.

İSTANBUL DEPREMDE YIKILIRSA TÜRKİYE DİZÜSTÜ DÜŞER

Ben buradan herkese şu çağrıda bulunmak istiyorum. Herkes elini taşın altına koysun. Bu şehirde Allah korusun, bilim adamlarının söyledikleri deprem olacaksa yarın dizlerimize vurmanın bir anlamı yoktur. Biz çünkü 6 Şubat’ta ne olduğunu, o büyük felaketi yaşadık ve gördük.

Bunun için ne yapacaksınız?

İstanbul’un deprem tehdidi demekle kentsel dönüşüm olmuyor. Çözmek, oluşturmak, üretmek zorundasınız. Biz burada didindik, evet bir aşamaya geldik. Bu artık hızlı devam ediyor. Eskiden biz gidip vatandaşımıza yalvarıyorduk, şimdi vatandaşımız geliyor ortak çözümler üretiyoruz. İstanbul’da da acilen bizim bu konudaki perspektifi ortaya koyan bir yaklaşımı üretmemiz gerekiyor.

Öbür taraftan İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2024'te toplam 2.4 milyar kentsel dönüşüm bütçesi kurmuş. Bunun hepsini bina yapayım dese 1500 konut yapabilir.

İstanbul'un kentsel dönüşümünde bırakın yol katetmek, İstanbul'da yürüyen kentsel dönüşüm faaliyetlerine 1537 tane dava açılmış. Açılan davalar ise ekseriyetle CHP-İBB tarafından. İstanbul'a ulaşım ile ilgili bir hamle yapılmamış, biz 4 yılda 2 bin 250 otobüs almışız öz kaynağımızla. Bu toplam şu anda yılda 50 otobüs alabilmiş. Otobüs filosu tamamen çökmüş, İstanbul'a yeni bir metrekare, bir kilometre yeni bir yol inşa edilememiş, İstanbul'daki trafik ortalama 30 km hızdan 24 km hıza düşmüş ve İstanbul'daki trafikte bekleme süresi 40 dakikadan 60 dakikaya çıkmış.

Hatırlıyor musunuz? İstanbul'da akıllı duraklar vardı. Bırakın akıllı duraklara yenilerini eklemeyi, mevcuttakiler yok olmuş ve hepsi bir bir geriye gitmiş.

Yorumlar 0 Yorum Var