Yerel seçim öncesi İstanbul’daki atmosfere ilişkin Kanal7 Medya Grubu’na özel değerlendirmelerde bulunan İBB Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, rakamlar ışığında çarpıcı sözler sarf etti.

BİZİM YAPTIĞIMIZ HİZMETLERE KONDULAR

Her tarafa billboard astılar. “Aynı anda en çok metro yapan şehiriz.” Bu slogan kimin, biliyor musunuz? 2014 yılında Kadir (Topbaş) ağabeyin sloganı. Ve sana 105 kilometre inşaatı devam eden metro teslim etmişiz, bunu 82 kilometreye düşürmüşsün. 105 kilometreyi 82 kilometreye düşürmüşsün bir de çıkıp diyorsun ki “Ben tarihinde en fazla metro yapan Belediye Başkanıyım”. Mecliste de yüzüne söylediğim için rahatlıkla söylüyorum. İnsan bunu söylerken birazcık utanır! 47,3 kilometre metro yaptım diyor. Bu neye benziyor biliyor musunuz? Siz ÜLKE TV’nin başındasınız, kurdunuz, ettiniz, büyüttünüz. Emekli oldunuz sonra birisi geliyor diyor ki “ÜLKE TV’yi kurdum, büyüttüm, gurur duyuyorum”...

Hep sıfırlar trafiğe yükleniyor tabii değil mi başkanım ?

Burada Beylikdüzü’ne metro geliyor yazıyor. Gerçekleşme ne, sıfır. Çünkü her şey reklam ve algı üzerine kullanılmış. İstanbul Büyükşehir Belediyesi günü birlik yaşayan bir belediye. Ortaya uzun vadeli bir perspektif, uzun vadeli bir çözüm ortaya koyan bir belediye değil. Ama bu İstanbul'u nereye kadar taşır? Bugüne kadar AK Parti'nin mirası İstanbul’da vatandaş, hemen yansıyacağı, hemen hissedeceği eksikliği görmemiş olabilir. Ama hazine daha dayanmaz. Anadolu'da bir laf vardır. ‘Hazıra dağ dayanmaz’.

SİLÜETİ BURDA, RUHU BAŞKA YERDE

Varlığınız burada ama bütün kurgunuz başka yerde. Cumhurbaşkanı adayı olmak istedi, olamadı, cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olmak istedi, şimdi CHP genel başkanı olmak istedi olmadı. En sonunda İsmail Saymaz’ın ifadesiyle ‘CHP eş başkanı oldu.’ Belki eş başkan bile değil. Şimdi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı şu an neyin gayretinde? İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı 2024’te İstanbul'u kazanmanın gayretinde değil.

BİZİM SEVDAMIZ İSTANBUL, ONUN SEVDASI KOLTUK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı 2024’te İstanbul'u kazanan değil, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nı koltuğunu kazanmanın gayretinde. Çünkü o koltukla CHP'yi dizayn etmeye devam edecek. Ve oradan hemen oraya atlamak istiyor. O koltukta oturup İstanbul'a ufuk saçmak, İstanbul'a ufuk turu yapmak, İstanbul’u bir yere taşımak gibi bir derdi yok. Oradan CHP'yi dizayn etmek, oradan da 2028 yılında başka bir hayalin peşinde koşuyor. Peki soruyorum size, az önce anlattığım İstanbul burada koltukta oturup da gözü başka yerde olan bir yönetici tarafından geleceğe taşınabilir mi?

Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek