Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 67 terörist etkisiz hale getirilmiştir." dedi.

Güler, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2024 yılı bütçesine ilişkin konuşmasında, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Teğmen Eril Alperen Emir'e Allah'tan rahmet dileyerek başladı. Güler, TBMM Genel Kurulu'ndan dün kürsüde rahatsızlanan Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'e de geçmiş olsun dileklerini iletti.

Cumhuriyet'in 100. yılının tamamlandığı bu dönemde yeni bütçenin kendileri için tarihi bir anlamının olduğunu vurgulayan Güler, "Zira bir asır önce mali imkansızlıklar ve kısıtlı bütçesiyle İstiklal Mücadelesi vererek destanlar yazan kahraman ordumuz, bugün nitelikli personeli, yerli ve milli savunma sanayisi, teknolojik donanımı, asil milletimizin desteği ve devletimizin sahip olduğu imkanlarla artık bölgesinde ve dünyada etkin, caydırıcı, saygın ve güçlü bir ordu konumundadır." diye konuştu.

Güler, Türkiye Yüzyılı Vizyonu ile geleceğe emin adımlarla ilerlerken, bugünlere ulaşılmasında emeği geçen başta Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitleri, ebediyete irtihal eden kahraman gazileri, tüm komutan ve devlet büyüklerini rahmet, minnet ve şükranla yad etti.

Türkiye'nin de içinde bulunduğu bölgede ve dünyada çok yönlü gelişmelerin yaşandığı, artan risk ve tehditler nedeniyle güvenlik ortamının hızlı ve sürekli olarak değiştiği kritik bir süreçten geçildiğini belirten Güler, belirsizlik ve öngörülemezliğin hakim olduğu bu değişken güvenlik ortamı nedeniyle konvansiyonel tehdit, siber saldırılar ve nükleer riskte artış gözlendiğini söyledi. Güler, şöyle devam etti:

"Bölgesel çatışmalar, terörizm, hibrit harekat ve vekalet savaşları yaygınlaşmakta; düzensiz göç ve mülteci sorunu, yabancı karşıtlığı, ayrıca iklim değişikliği, gıda krizi, salgın hastalıklar ise ortamı daha karmaşık bir hale getirmektedir. Bu kaotik ortamda, Milli Savunma Bakanlığımız devletimizin bekası, ülkemizin ve asil milletimizin güvenliği için çalışmalarını azim ve kararlılıkla sürdürmektedir. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz de hudutlarımızın güvenliğinin sağlanmasından terörle mücadeleye, mavi ve gök vatanımızdaki hak ve menfaatlerimizin korunmasından, uluslararası barış ve istikrara katkı sunmaya kadar, üstlendiği tüm görevleri başarıyla yerine getirmektedir."

Bakan Güler, terörle mücadelenin daha etkin yapılması, sınır güvenliğinin sağlanması ve kaçakçılığın engellenmesi maksadıyla hudutların, yoğun ve kademeli emniyet sistemi ile korunduğunu, hudut birliklerinin imkan ve kabiliyetlerinin sürekli geliştirildiğini vurguladı.

Dünyadaki emsalleri arasında en iyilerden olan hudut güvenlik sisteminin, birçok ülke tarafından da yerinde görülerek örnek alındığının altını çizen Güler, "Sosyal medya platformlarında hudutlarımıza ait servis edilen bazı görüntüler, hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır. Kimsenin şüphesi olmasın ki, hudutlarımızı namusu bilen Mehmetçik, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hudutlarımızda büyük bir özveri ve başarıyla görevlerini yerine getirecektir." diye konuştu.

"Tüm unsurları ise meşru hedefimizdir"

Türkiye'yi uzun yıllardır en çok etkileyen sorunlardan biri olan teröre karşı "çok boyutlu ve kapsamlı yaklaşım" ve "Terörü kaynağında yok etme" stratejisiyle mücadele ettiklerini vurgulayan Güler, bu çerçevede yurt içinde ve sınır ötesinde sürdürdükleri terörle mücadelede en başarılı dönemi yaşadıklarını söyledi.

Bakan Güler, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı, Bahar Kalkanı ile Pençe Serisi Harekatlar ve diğer operasyonlar ile bölücü terör örgütünün yurt içinde bitme noktasına getirildiğini, sınır ötesinden Türkiye'ye yönelik saldırıların bertaraf edildiğini, sınırlarda kurulmak istenen terör koridorunun parçalandığını vurguladı. Güler, "Ülkemizin ve milletimizin güvenliği için tüm terör örgütlerine karşı verilen bu mücadelede destansı başarılar kazanan kahraman Mehmetçiğimiz, başarılarına her geçen gün yenilerini eklemektedir. Bu kapsamda bu yılın başından itibaren 2 bin 67 terörist etkisiz hale getirilmiştir." dedi.

 

Yorumlar 0 Yorum Var