İsrail'in Gazze'de terör estirmesi sonucunda bozguna uğramaya devam ediyor. İsrail ordusu, 2 askerinin daha öldüğünü açıkladı.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ndeki terör saldırıları devam ediyor. Hava saldırılarında büyük oranda sivilleri katleden İsrail, cephede ise ağır kayıplar veriyor. Filistinli yetimlerden oluşan Kassam Tugayları’nın 72 gündür direndiği İsrail’e 2 tabut daha gönderildi.

Resmi açıklama, İsrail Savunma Kuvvetleri’nden (IDF) geldi. IDF açıklamasında, Gazze’deki çatışmalarda ağır yaralanan 2 işgalci askerin hastanede öldüğü duyuruldu.

İşgal ordusunun açıklamasında, 33 yaşındaki Netanel Silberg’in Gazze’nin kuzeyinde, 22 yaşındaki Yarin Gahali’nin Gazze’nin güneyinde öldürüldüğü aktarıldı.

Böylelikle İsrail’in 31 Ekim’den bu yana kara saldırısı düzenlediği Gazze’de, cephede öldürülen asker sayısı 129’a yükseldi.

GERÇEK RAKAMI GİZLİYORLAR

İsrail, Gazze’de Kassam Tugayları tarafından etkisizleştirilen paralı askerlerin sayısını ise açıklamıyor. İşgalci İsrail, ailesinin açıklanmasını istemediği asker ölülerini de kamuoyundan gizliyor.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Canacan 21.12.2023 13:20
    Filistin fistitinlilerindir. Onlarerahat değilse yahudide rahat olamayacak.