İsrail'in 7 Ekim'de başlattığı saldırılar sonucunda Gazze'de 96 gazeteci hayatını kaybetti. Bu sayı, bugüne kadar yaşanan en büyük gazeteci katliamı olarak tarihe geçti.

İsrail'in 7 Ekim'de bu yana bombardımana tuttuğu Gazze Şeridi'nde sivil ve çocukların yanı sıra basın mensupları da hedef alınıyor. İsrail'in savaşın 75. günü itibariyle katlettiği gazeteci sayısı, son 20 yılda Filistin'de öldürülen gazeteci sayısının tamamını ve hatta tarihin tanık olduğu en kanlı savaşlarda öldürülen gazetecilerin sayısını bile aştı.

75 GÜNDE 96 GAZETECİ ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail'in saldırılarında savaşın başından bu yana geçen 75 günlük süre zarfında öldürülen gazetecilerin sayısı bugün itibariyle 96'ya yükseldi. İsrail'in hedef tanımaksızın ve uluslararası insancıl hukuka göre savaş suçu işleyerek gerçekleştirdiği bu cinayetler, tarihin gördüğü en büyük basın katliamı olarak kayıtlara geçiyor. 

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisinden Filistin'de yaşanan gazeteci katliamına ilişkin yapılan açıklamada, "Filistin anlatısını susturmak, gerçekleri gizlemek, haber ve bilgilerin bölgesel ve uluslararası kamuoyuna ulaşmasını engellemek amacıyla kasıtlı olarak öldürdüğü" ifade edildi. 

YILLARCA SÜREN SAVAŞLARI BİLE AŞTI

Rakamlara göre her gün birden fazla gazetecinin öldürüldüğü Gazze'de öldürülen basın mensubu sayısı ise dünyanın en büyük gazeteci cinayeti olarak ortaya çıkıyor. İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nde yaklaşık iki ayda öldürdüğü medya mensubunun sayısı, İkinci Dünya Savaşı (1939-1945), Vietnam Savaşı (1955-1975) ve Kore Savaşı'nda (1950-1953) öldürülen gazetecilerin sayısını aştı.

Yorumlar 0 Yorum Var