JPMorgan'ın borç sermaye piyasalarından sorumlu yetkilisi Stefan Weiler, yabancı yatırımcıların Türk varlıklarına geri dönmeyi sürdürebileceğini belirterek, "Türkiye'yi gelecek yılın potansiyel büyük hikayelerinden biri olarak görüyoruz" dedi.

JPMorgan'a göre, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından uygulanan uluslararası kabul gören politikalara dönüşün başlaması, uluslararası sermayeyi tekrar Türkiye'ye çekti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Haziran ayında Hafize Gaye Erkan'ın başkan olarak göreve getirilmesinin ardından hızla faiz oranlarını artırımına gidildi.

JPMorgan'ın Orta Avrupa, Ortadoğu ve Afrika borç sermaye piyasalarından sorumlu yetkilisi Stefan Weiler, Türkiye'nin ortodoks mali politikayı tekrar uygulamaya alması sayesinde 2024 yılında yurtdışı piyasalardan yapılacak borçlanmanın rekor kırabileceğini ve yabancı yatırımcıların Türk varlıklarına geri dönmeyi sürdürebileceğini söyledi.

"TÜRKİYE'Yİ GELECEK YILIN POTANSİYEL BÜYÜK HİKAYELERİNDEN BİRİ"

Weiler, gelecek yıl devletin ve şirketlerin ihraç ettiği tahvil ve bono tutarının 25 milyar doları rahatlıkla aşabileceğini düşündüğünü söyleyerek, şöyle konuştu:

Bizim açımızdan bakılacak olursa Türkiye'yi gelecek yılın potansiyel büyük hikayelerinden biri olarak görüyoruz.

TÜRK ŞİRKETLERİ İÇİN BORÇLANMA PİYASALARI TEKRAR AÇILDI

Sonbaharda daha büyük faiz artırımlarının başlamasıyla birlikte Türk şirketleri için borçlanma piyasaları tekrar açılmış oldu.

18 MİLYAR DOLARLIK TAHVİH İHRACI

Türk şirketleri, bankaları ve devletin 2023 yılında yaptığı tahvil ihraçlarının büyüklüğü 18 milyar doları aştı.

JPMorgan'ın hesaplamalarına göre bu yılki dış borçlanma büyüklüğü tüm zamanların en yüksek ikinci değerini aldı.

Yorumlar 0 Yorum Var