İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, SÖZCÜ TV'de Senem Toluay Ilgaz moderatörlüğünde uzman konukların sorularını yanıtladı.
İmamoğlu, Ilgaz'ın, TOKİ Başkanı Ömer Bulut'un yayına katılmak istediğini ancak kendisini başka bir programda söz hakkı verebilecekleri şeklindeki anonsunu hazmedemedi.
TOKİ Başkanı Bulut'un yalanlarını ortaya çıkarmasından korkan İmamoğlu, canlı yayında spikere tavır yaptı.
Programın moderatörü Senem Toluay Ilgaz, "Bu özel yayınlarda kurgumuz formatımız bugüne kadar buna müsait değildi. o nedenle öncelikle şunu söyleyeyim, bu yayın sırasında TOKİ Başkanı Sayın Ömer Bulut katılmak istedi. Fakat bu yayında değil, ancak Sözcü TV'nin ekranı her zaman kendisine açık. Sayın Ekrem İmamoğlu'nun bu yayın sırasında soruları vardı, sorular yöneltti. bizde eğer kendisi gelir, bir yayınımıza katılırsa çok da memnun oluruz" ifadelerini kullandı.
Bunun üzerine Ekrem İmamoğlu, "Sanem Hanım kusura bakmayın, TOKİ Başkanı sizin için ne ifade ediyorum bilmiyorum ama, TOKİ Başkanı bir gün isterse KİPTAŞ Genel müdürü ile oturur konuşur. Kusura bakmayın bunu ikidir tekrar ediyorsunuz. Yarın İstanbul Belediye Başkanı, ya da belediye başkan adayıyla konuşacak olan kişi o değildir. Sizin üzerinizden prim yapmaya gayret ediyor. İşine baksın. Yarın bir yerde cevabını verir. Bence yanlış bir anons yaptığınız onu da söyleyeyim. KİPTAŞ'ın Genel Müdürü onu arayıp anons eder misiniz? Etmezsiniz. doğru bir yayıncılık politikası değil" dedi.
GAZETECİ YILMAN'DAN İMAMOĞLU'NUN TAVRINA TEPKİ
Muhalif gazeteci Sevilay Yılman, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun canlı yayındaki kibirli halini eleştirerek, tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Yılman, "TOKİ hakkında konuşurken TOKi Başkanı cevap hakkını kullanmak istiyorsa yayının moderatörü bunun yayın formatı gereği olamayacağını ekrandan paylaşmak zorunda! Doğru bir tavırdır @ilgazsenemin tavrı ama Ekrem İmamoğlu’nun buna binaen kullandığı üslup, dil ve sırf işini doğru yaptı diye bir moderatörü milyonların önünde azarlaması kabul edilemez! Ekrem Bey’in bu kibirli, kendini beğenmişlik hal ve tavırları ne mensubu olduğu partinin politikalarına yakışıyor…Ne de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamına! Yazık!" ifadelerini kullandı.