Bayburt'ta bir kişi, 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak, etrafında çok fazla ölü olduğunu söyledi. Olay yerine gelen ekipler, şahsın alkollü olduğunu tespit etti.

Değişik istek ve taleplerle 112 Acil Çağrı Merkezi'ni meşgul eden vatandaşların birbirinden ilginç çağrıları, merkezin gereksiz meşgul olmasına neden oluyor. Duyarsız vatandaşların hatları meşgul etmesi, yardım bekleyen vatandaşlara yardım elinin uzatılmasına engel oluyor.

Bu çağrılardan birinde, alkollü vatandaş, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak çevresinde birçok ölü olduğunu söyledi. Bunun üzerine 112 Çağrı Merkezi personeli harekete geçerek vatandaşa yardımcı olabilmek için seferber oldu.

Vatandaşın alkollü olduğunu ve aramayı mezarlıktan yaptığını anlayan personel, vatandaşa gerekli uyarıda bulunduktan sonra çağrıyı sonlandırdı.

Bu ve bunun gibi çağrılarla merkezin meşgul edildiğini söyleyen 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Burhan Yıldızoğlu, telefonları gereksiz yere meşgul eden vatandaşlara duyarlı olmaları çağrısında bulundu. Çağrıların kaydedildiğini ve suç duyurusunda bulunulduğunun altını çizen Yıldızoğlu, geçen çağrılarının yüzde 33'ünün acil çağrı, yüzde 67'sinin de asılsız ve bilgi amaçlı olarak kayıtlara geçtiğini söyledi.

Yorumlar 0 Yorum Var