ABD'li eski istihbarat subayı Scott Ritter "İsrail konvansiyonel bir askeri güçle savaşmıyor. Taktikleri aptalca. Yanlış taktikler oldukları için değil. Bunları uygulamak için uygun şekilde eğitilmemiş bir ordu tarafından uygulandıkları için aptalca bir taktik. Gazze'de İsrail Hava Kuvvetleri'ni denklemden çıkarırsanız Hamas orada bütün İsrail askerlerini öldürür. İsrail Hizbullah'a karşı savaşa girerlerse telef olur. " dedi.

"İSRAİL'İN TAKTİKLERİ ÇOK APTALCA"

İşte Scott Ritter'in o sözleri;

Ukrayna büyük ölçekli bir kara savaşı, farklı bir savaş türü. Ama buradan çıkarım yapabilecek bazı dersler var. Ben de bu soruya bu açıdan bakıyorum. Başından beri bu çatışmaya dahil olan Rus subaylar var. Ukrayna'da Mariupol'da şehir savaşına dahil oldular. İsrail'in taktikleine bakıp Ukraynalılarla savaşırsanız katledileceğinizi söylediler. İsrail işgal güçleri katledildi. Herkesi kaybederler çünkü taktikleri çok aptalca. İsrail konvansiyonel bir askeri güçle savaşmıyor. Taktikleri aptalca. Yanlış taktikler oldukları için değil. Bunları uygulamak için uygun şekilde eğitilmemiş bir ordu tarafından uygulandıkları için aptalca bir taktik.

"HAMAS ASKERLERİ AVLIYOR"

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) çok özensiz, çok dikkatsiz. Güvenlik diye bir kavram yok. Hamas ortaya çıkıp İsrail tanklarını ve askerlerini öldürebiliyor. Zırhlılar piyadeler tarafından desteklenmeden ilerliyor çünkü piyadeler korkuyor.

"HİZBULLAH SAVAŞA DAHİL OLURSA İSRAİL ASKERLERİ TELEF OLUR"

İsrail Hamas gibi bir düşmana karşı bir dereceye kadar yeterli. Ama Hizbullah'a karşı savaşırlarsa ve bu çatışmanın genişlemesi Hizbullah'ı da içine çekerse Hizbullah her durumda üstün gelir. İsrail bu savaşa hazır değil.Hizbullah'a karşı savaşa girerlerse telef olurlar. 

"HAVA DESTEĞİ OLMAZSA HAMAS GAZZE'DE TÜM İŞGALCİLERİ ÖLDÜRÜR"

Gazze'de İsrail Hava Kuvvetleri'ni denklemden çıkarırsanız Hamas orada bütün israil askerlerini öldürür. 

Yorumlar 66 Yorum Var
  • Murat 02.01.2024 16:19
    son cümlenin gerçek olması için amin diyorum
  • vatandaş 01.01.2024 18:02
    Tayyip bey bunlara siz gerçek bir ordu (TSK) ile karşılaşırsanız paramparça olursunuz demişti.
  • senol32 01.01.2024 16:33
    hamas sünni bir grup hizbullah ise şianın etkisinde kendilerini bozmuş olabilirler muhtemel ki öyle ise onlara ne şehit denir ne müslüman şianın bu güne kadar yaptığı hep sünni kanı dökmek siz hiç iranı başka bir devletle savaşırken gördünüzmü tarihimize bakın o sebepledir iranda şahı devirip türkleri başa getirmeli zaten 1970 e kadar türkler yönetmiş...
  • Harbinger35 01.01.2024 16:07
    Aslında israil kara kuvvetleri kuvvetli bir ordudur.Fakat her yerin ve mekanın bir sahibi var!Bozgunculuk yaptılar!Toprakları gaspettiler,Kadın ve çocukları katlettiler,İnsanların evlerini yıktılar,Hayvanlara ve ağaçlara varasıya kadar yok ettiler!Ve bir bedeli olmayacaktı! Allah bozguncuları sevmez!!!! İster hristiyan ol,ister musevi,isterse put perest.
  • 654 01.01.2024 15:29
    hizbullahın kimyasal biyolojik kimyasal toksin bakteriyel silahları varama hizbullah kaç zalime karşı savaşacak güçte askeri az birde tek başına olmaz birkaç islam ülkesi hava desteği verecekki hizbullaha hizbullah başarılı olun tek eksiği hava kuvvetleri
Daha fazla yorum görüntüle