Katar merkezli Al Jazeera televizyonunun Gazze ofisi büro şefi ve muhabiri Wael Dahduh’un oğlu gazeteci Hamza Dahduh, İsrail'in saldırısında Gazze'nin Han Yunus kentinde şehit edildi.

WAEL DAHDUH DAHA ÖNCE EŞİ VE ÇOCUKLARINI ŞEHİT VERMİŞTİ

Wael Dahduh Gazze'deki saldırılarda eşi ve çocuklarının yanı sıra ailesinden çok sayıda kişiyi kaybetmişti.

İsrail'in, sivilleri hedef aldığını ve ailelere dönük katliamlar işlediğini vurgulayan Dahduh, "Her ne olursa olsun biz en nihayetinde Rabbimizin razı olduğu şeyi söylemeye devam edeceğiz. Allah bize yeter, o ne güzel vekildir." demişti.

BASIN OFİSİNDEN AÇIKLAMA

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentine düzenlediği hava saldırısında biri Al Jazeera muhabiri Vail ed-Dahduh'un oğlu olmak üzere 2 gazeteci daha öldürüldü.

Gazze'deki hükümetin basın ofisinden yapılan açıklamada, İsrail uçaklarının Han Yunus kentinde görev başındaki 2 gazeteciyi taşıyan bir aracı hedef aldığı ifade edildi.

Saldırıda Mustafa Süreyya ve Hamza ed-Dahduh isimli 2 gazetecinin hayatını kaybettiği aktarılan açıklamada, Hamza'nın Al Jazeera muhabiri Vail ed-Dahduh'un oğlu olduğu bilgisi paylaşıldı.

- GAZZE'DE ÖLDÜRÜLEN GAZETECİ SAYISI 109'A YÜKSELDİ

İsrail saldırılarının başından bu yana Gazze'de öldürülen gazeteci sayısının 109'a yükseldiği kaydedilen açıklamada, İsrail ordusunun gazetecilere yönelik saldırıları en sert şekilde kınandı.

Açıklamada ayrıca medya birimleri ve insan hakları kuruluşlarına saldırıyı kınama, Filistin halkına yönelik soykırımının durdurulması için İsrail'e baskı yapma çağrısında bulunuldu.

- OĞLU HAMZA'YA ELİNİ ÖPEREK VEDA ETTİ

Öte yandan Katar merkezli Al Jazeera televizyonu, Vail ed-Dahduh'un, gözyaşları içinde en büyük oğlu Hamza'ya veda ettiği ve elini öptüğü görüntüleri yayınladı.

Vail ed-Dahduh, İsrail'in 25 Ekim 2023'te düzenlediği saldırılarda eşi, oğlu, kızı ve torununu kaybetmişti. Dahduh, kendisi de aralık ayında düzenlenen İsrail saldırısında yaralanmıştı.

Yorumlar 71 Yorum Var
  • İzmirli 08.01.2024 08:47
    Rabbim Şehadetini kabul etsin. Amiiiiiin.
  • Halil 08.01.2024 08:34
    MİT Filistinlilere istihbarat versin, siyonitlere suikast başlamalı tüm dünyada hem de
  • Hhhhhh 08.01.2024 08:32
    Allah rahmet eylesin Mekani cennet olsun şehidimizin .Bu alçak saldırı yapan israili kınıyorum .Ailesine ve Filistin halkına başsağlığı diliyorum .Filistini özgürlüğüne kavuşturuncaya kadar devam edeceğiz Bu saldirılar Filistin halkını yıldıramaz.
  • Misafir 08.01.2024 08:04
    Artık dünyanın neresinde bir siyonis varsa dünyayı ona cehennem etmeliyiz
  • Yusuf Yunus harun 08.01.2024 07:54
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM kainattaki zerrelerin adedi kadar YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH NURUNU TAMAMLAYACAKTIR ALLAH MUTLAK BÜYÜKTÜR GÜÇ ve KUVVET SAHİBİDİR ALLAH MUTLAK GALİPTİR ALLAH MUTLAK YÜCEDİR ALLAH NURUNU tamamlayacaktır ALLAHIM ŞEHİT OLMAK İSTİYORUM ALLAHIM YALVARIYORUM
Daha fazla yorum görüntüle