Olay, Hatay'ın Altınözü ilçesi Yarseli Mahallesi’nde bir zeytinyağı fabrikasında meydana geldi.

Hatay’ın Altınözü ilçesi Yarseli Mahallesi’nde zeytinyağı fabrikası bulunan Rafi Göngör, satın aldığı 25 tonluk 2 depoyu geçtiğimiz gün zeytinyağıyla doldurdu.

Güngör ve çalışanları, sabah saatlerinde geldiklerinde depoların patladığını ve tonlarca litre zeytinyağının araziye aktığını fark etti.

Tonlarca zeytinyağı araziye akarken, fabrika çalışanları araziye yayılan zeytinyağını sabun yapımında kullanılması için toplamaya çalıştı.

"50 TON ZEYTİNYAĞIMIZ GİTTİ"

Fabrika sahibi Rafi Güngör, sızan zeytinyağının piyasa değerinin 14 milyon lira olduğunu söyledi.

Güngör,  "Gece sıralarında yeni aldığımız depolara 50 ton kadar yağ yükledik. 25’er ton şeklinde 2 depoya. Sabah saatlerinde bir tank patlıyor ve bütün yağ araziye dağılıyor. 2'nci tank da öğle saatlerinde patlıyor ama elden bir şey gelmiyor. 50 ton bir yağımız gitti, araziye döküldü. Atık çukuru yemyeşil her şey ortada görüyorsunuz. Yaklaşık 13-14 milyon TL kadar kaybımız var. Toplanan yağ sabun yapımında kullanılacak" ifadelerini kullandı.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Abdullah 10.01.2024 23:16
    Her sene yeni bir karaborsa alanı bulunuyor. Soğan, patates, çiçek yağı şimdi de zeytin yağı. Zaten zeytin yağını toplum ya pahalı olduğu için ya da sevmediği için çok tercih etmiyor ama zeytin yağı ve zeytin pahalı diye ilgisiz ürünlere de zam yaparlar. Unutmayalım ki haksız kazanç mutlaka zarar verir. Kazanç büyük bir kayıp olur. Anlayana tabi ki.
  • Arıcı . 10.01.2024 21:01
    Bu millete zeytinin kilosunu200 tl ye zeytinyagının kilosunu 500 tl ye yemeye mecbur bırakanlar izleyin görün bir yerlerden çıkıyor işte.