CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey'in TOGG fabrikasının Bursa'ya kurulmasını eleştirmesinin ardından Doç. Dr. Yüksel Okşak, TOGG fabrikasının Bursa'ya kurulma nedenlerini açıkladı.

CHP'li ismin TOGG'a yönelik sözleri tepkiyle karşılanırken Doç. Dr. Yüksel Okşak, TOGG fabrikasının rastgele olarak Bursa'ya yapılmadığını, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Mustafa Varank'ın belli matematiksel hesaplar üzerine Gemlik'e kurulmasını belirlediğini sosyal medya hesabı üzerinden açıkladı. 

Türkiye'deki otomotiv sektörüne, kapasitesine, istihdamına ve üretimine ilişkin verileri paylaşan Okşak, TOGG fabrikasının neden Bursa'ya kurulduğunu maddeler halinde açıkladı. Bursa'nın bir otomotiv ihracat kenti olduğunu belirten Okşak, Bursa’da; toplam ihracatın kabaca %45’ini otomotiv sektörü yaptığını belirtti. Türkiye'de otomotiv sektör üretiminin yarısının Bursa'da gerçekleştiğini ifade eden Okşak, otomotiv sektör kapasitesinin yüzde 25'inin ve Türkiye'de otomotiv sektöründe istihdam edilen her 100 kişinin 25’i Bursa’da olduğunu söyleyen Okşak, "Türkiye’de otomotiv sektörü; 100 birim metrekare alanda üretim yapıyorsa bunun 20 birimi Bursa’da" dedi. 

Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek