PKK terör örgütü, üs bölgelerimize yönelik kalleş saldırıları sürdürme planları yapıyor. Güvenlik uzmanı Tokmakoğlu, PKK'nın eyleme hazırlandığını ve İsrail ile Batı ittifakının PKK'ya "süreci hızlandır" talimatı verdiğini belirtti.

Terör örgütü PKK’nın son bir ayda Kuzey Irak ve Suriye’deki üslerimize yönelik kalleş saldırılarının ardından, Türk Silahlı Kuvvetleri bu iki ülkedeki hedefleri hava operasyonlarıyla imha etti. Savaş uçakları, özellikle PKK/YPG’nin silah depolarını, lojistik üslerini, maddi gelir elde ettiği petrol kuyularını ve elektrik santrallerini hedef aldı. Mağaralarda gizlenen teröristlerle birlikte çok sayıda elebaşı da etkisiz hâle getirildi.

Hainler, Irak’ta sisten faydalanarak üslerimize saldırı düzenledi. Sahadaki kaynaklardan edindiğimiz bilgiye göre, bölücü örgüt Suriye’de çok geniş bir alana yayılan TSK üslerine yönelik eylem planlıyor.

MİT ve TSK ise sahadaki gelişmeleri adım adım takip ederek hem tedbir alıyor hem de anında müdahale ediyor. Geçen hafta sonunda Suriye’de sızma girişiminde bulunan kalabalık iki terörist grubu SİHA’lar tarafından vurulmuştu. 

SİLAHLAR YER ALTINDA

ABD’den, DEAŞ’a karşı mücadele etme maskesiyle on binlerce tır dolusu silah alan PKK’nın, TSK mevzilerine yakın noktalara büyük çapta yığınak yaptığı öğrenildi. En büyük korkusu SİHA’lar olan bölücü örgüt, eğitimlerini yer altına indirme kararı aldı.

Ayrıca eğitim alanlarına koalisyon güçlerinin bayrağını çekerek kendilerini korumak isteyen PKK, bir yandan da üslerimize yakın noktalara yeni tüneller kazıyor. Yeraltı sığınaklarına tonlarca silah saklandı.

Rakka ve Deyrizor’da koalisyondan silah alan PKK/YPG bunların kısmını da dağlık alanlarda açtığı tünellerde gizliyor. PKK, bazı baraj bölgelerini de silah deposu olarak kullanıyor.

Yorumlar 0 Yorum Var