Son dakika haberi... AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, "Türkiye Yüzyılı İstanbul Vizyonu" toplantısında projelerini açıklıyor.

"TRAFİK ÇİLESİ, ÖMRÜMÜZDEN 3 BUÇUK YILI ÇALIYOR"

Çünkü bugün İstanbul’da; her bir vatandaşımız, yılda 288 saatini trafikte kaybediyor. Trafik çilesi, ömrümüzden tam 3 buçuk yılı çalıyor.

Hepimiz trafikte yıpranıyoruz, zaman kaybediyoruz, enerjimizi yitiriyoruz. Trafikte kaybettiğimiz vakti; artık ailemize, sevdiklerimize, işimize; en çok da kendimize ayırmak istiyoruz.

Ama önümüzde trafik çilesi denilen bir engel var. Bakın İstanbul’da; 2019’da %47 olan trafik yoğunluğu; bugün %64’e yükselmiş durumda. Zirve saatlerde bu yoğunluk %90’ları bile aşıyor.

2019’daki ortalama trafik hızımız saat başına 60 kilometreyken; bugün saat başına sadece 42 kilometre ilerleyebiliyoruz.

Bütün İstanbulluların sorduğu ortak soru şudur! Bu kötü gidişin sebebi nedir? Evet, sebep, mevcut yönetimin ihmalkârlığıdır, iş bilmezliğidir, duyarsızlığıdır.

Hadi gelin beraber hatırlayalım! “5 yılda 230 kilometre metro yapma” sözü verdiler. Bırakın bu sözü yerine getirmeyi; 2019 öncesinde başlanan 10 metro hattının 3’ünün yapımını durdurdular.

“Biz açtık” dediler. Boy boy reklamlarını bile yaptılar. Ama açtık dedikleri 47,3 km’lik metro hattının gerçekte sadece 8 km’sini bile zor yapabildiler.

Durmadılar! Devam eden metro projelerini iptal ettiler. Daha da vahimi; iptal ettikleri yetmezmiş gibi, kazısı yapılan, temelleri atılan alanlara kamyon kamyon hafriyat döktüler.

İşte bütün dünyanın imrendiği; Çam ve Sakura Şehir hastanemiz! Bu niteliksiz yönetim; hastanemizin yolunu yapmaktan bile imtina etti.

İşte Dolmabahçe-Levazım tünel projesi! Büyükdere caddesindeki trafik yükünü azaltacak bu güzel projeyi bile iptal ettiler.

İnanın, örnekleri daha da çoğaltabiliriz. Ama biz bunları İstanbulluların vicdanlarına emanet ediyor ve çözümlerimize odaklanıyoruz.

Biz hazırız! Çalışma arkadaşlarımızla gece demedik, gündüz demedik; 5 ve 10 yıllık iki ayrı Ulaşım planlaması yaptık.

Temel önceliğimizi İstanbullulara açıklıyoruz. Bizim önceliğimiz, İstanbullulara zaman kazandırmaktır; İstanbul’u trafik çilesine mahkum etmemektir!

TOPLU ULAŞIM PROJELERİ!

Hadi gelin ekrandan toplu ulaşım projelerimize bakalım;

Şu anda toplu ulaşımda karayolunun ağırlığı %72’lerde. Raylı sistemlerin payı %26’larda. Denizyolununki ise maalesef hala %2 seviyesinde.

Yorumlar 0 Yorum Var